Is een zware wasmachine beter als een lichte?

Ik sta op het punt om een nieuwe wasmachine te kopen. Mijn vrouw heeft een zware voorkeur voor een lichte. Ik zelf hou liever van robuust.
Ik heb gekeken, je hebt ze wel tot 100 kilo. Ik heb ze ook gevonden van 26 kilo.
Na eliminatie overweeg ik nu 3 wasmachines van 26 tot 60 kilo, namelijk:
http://www.bol.com/nl/p/etna-wasmachine-ewm146bwit/9200000008136378/
http://www.bol.com/nl/p/etna-wasmachine-ewm126lwit/9200000008135839/
http://www.bol.com/nl/p/zanussi-wasmachine-zwf-5140-p/9000000011277749/

Als ik me niet vergis, is het grote gewicht vooral van belang voor de stabiliteit? Maar misschien zijn de lichtere versies op een andere manier trillingsvrij gemaakt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In vele opzichten is een zwaardere wasmachine eerder aan te raden dan een lichte. Zeker als je het maximum laadvermogen regelmatig ten volle wenst te benutten. Een lichtere machine is evenwaardig indien je enkel kleine wasjes draait met een gewicht dat maximum de helft van het toegestane laadvermogen bereikt. Indien je voor een lichtgewicht versie kiest en er toch het maximum aan capaciteit wenst uit te halen dan sta je al heel snel weer in de winkel voor een nieuwe en waar zit dan jouw profijt hé?! Dit is mijn ervaring met zowel zwaardere als lichter wasmachines. Indien je mij de keuze laat tussen de 3 voorbeelden die je hier per link aangeeft dan kies ik na het lezen van de eigenschappen en/of mogelijkheden voor de Zanussi. En dit niet enkel omwille van de prijs maar ook omwille van het gewicht. Ik ben namelijk ook van mening dat een zwaarder machine stabieler blijft tijdens het zwieren en daardoor ook voor minder geluidsoverlast zorgt. De verhouding laadvermogen en toerental vind ik ook het meest optimaal bij de Zanussi. Eén van de andere machines geeft ook een toerental van 1400 rpm maar heeft een laadvermogen van 6kg en persoonlijk zou ik voor dat laadvermogen voor een machine met minimum toerental van 1500 rpm kiezen. Uiteraard is het laatste woord aan jou/jullie. Ik heb enkel de mening gegeven waarom jij gevraagd hebt ;-) Liefs en veel Succes ermee!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100