Klopt het dat je koelkast na verhuizing 24 uur rechtop moet laten staan voor je deze weer mag aanzetten?

Hij staat nu al bijna 18 uur recht op, en eerlijk gezegd hebben we we zin in koude drank....moet het echt 24 uur zijn, dat werd ons gezegd door een dame bij de verhuizing 24 uur.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In uw koelvloeistof zit olie om de compressor te smeren en die moet uitzakken na vervoer anders riskeert u verstopping van de verstuiver en dus einde werking. Als die horizontaal verplaatst is kan u hem al na een 2 a 3 uur terug aanzetten, indien u hem op zijn zijde verplaatst heeft moet u 12 uur wachten, langer hoeft niet maar verkopers zeggen nogal gauw 24 uur om zeker te zijn. Meer is dat niet en .... ontploffen zal hij nooit, en met luchtcirculatie heeft het ook al niets te zien !

Dat gaat niet op, als hij rechtop vervoerd wordt, dan mag je hem direct na plaatsing weer in gebruik stellen. Dit volgens de expert van Expert.

Die 24 uur dat hij moet staan is zodat de vloeistof goed doorloopt, anders kan de koelkast ontploffen of iets dergelijks. Maar die 24 uur hoeft niet exact aangehouden te worden, tenminste toen ik ben verhuis had ik hem een uur of 16 laten staan (van 6 uur 's avonds tot 10 uur 's ochtends de dag erna) waarna ik hem in gebruik nam. Niks aan de hand hoor

Als een koelkast wordt vervoerd kan er door de schommelingen lucht in het koelsysteem komen. Deze gaat er weer uit als de koelkast staat. De vuistregel is: staand vervoer 12 rust liggen vervoer 24 uur rust.

als je de koelkast rechtop vervoerd hoef je hem geen 24 uur stil te zetten wel als hij liggend is vervoerd dit omdat de olie van de moter zig mengt met het gas en in de leiding gaat liggen als de koelkast ligt waardoor je een verstopping bij de inspuiting kan krijgen. waardoor hij dus niet zal werken en hoge kosten zullen dan je lot zijn vrees ik .

Nee. Zelfs als je hem liggend vervoerd hebt hoef je hem maar 4 uur te laten staan. https://www.consumentenbond.nl/koelkast/gebruikstips 4 Koelkast vervoeren Nieuwe koelkast Heb je een nieuwe koelkast gekocht? Het is geen probleem als je deze liggend vervoert. Zet de koelkast thuis rechtop en laat hem ongeveer 4 uur staan voor je hem aanzet. Dit heeft te maken met de koelvloeistof. Gebruikte koelkast Wil je zelf je oude koelkast vervoeren? Deze kan lekken als je hem liggend verplaatst. Schakel de koelkast minstens een paar uur voor hij vervoerd wordt uit. Laat hem volledig ontdooien en maak het koelvak en de vriezer goed schoon en droog. Laat de afvoerleiding leeglopen en stop het eind van de slang tijdens het vervoer in een plastic zak.

Ja dat klopt. Je kan met te snel inschakelen de relais beschadigen of de compressor.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100