Hoe ontdooid water uit diepvrieskist krijgen? Waar komt het afloopgaatje uit? Ik zie niks aan de onderkant van kist?

niettegenstaande ik een afloopje in de kist zie dat je kan opendoen, vind ik nergens terug waar het water naartoe loopt? Ik zie geen gaatje/afloopje onderaan de buitenkant van kist? Waar loopt het water via dit afloopje naartoe. Whirlpool diepvriesbak

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als het water niet weg loopt wil dit zeggen dat het afvoerbuisje verstopt is. Dat kan u ontstoppen met een soepel PVC slangetje. Dat afvoer buisje komt normaal boven de motor van de compressor uit in een schaaltje welke daar op gemonteerd is, dit is om dat water te verdampen met de warmte van de motor.

Water valt in een bakje dat op de motor zit en verdamt.

In een diepvries staat nooit geen water .Anders zou jou diepvries kapot zijn . Er kan alleen water in staan als je de diepvries gaat ontdooien . En dan is het behelpen : haal de resten van het ijs eruit en dan een dweil onder de diepvries en dan van binnenuit met een andere dweil het water verwijderen . En dat gaatje heb je alleen in een koelkast en je moet er wel voor zorgen dat het gaatje open blijft . En het water verdwijnt dan op de motor .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100