Hoe voorkom ik dat mijn vriezer zo snel dicht vriest?

Twee weken geleden heb ik het vriesvak van mijn koelkast ontdooid. Inmiddels zitten er al weer van die grote hompen ijs in waardoor er nauwelijks iets meer in past. Hoe zou het kunnen komen dat dit zo snel gebeurt en -belangrijker nog- hoe voorkom ik dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Waarschijnlijk is je vriezer aan vervanging toe. Dit gebeurt namelijk als hij niet meer 100% goed sluit en er dus vocht vanuit de buitenlucht in de vriezer kan komen. Doordat hij niet goed sluit moet de vriezer dan ook harder werken om op de juiste temperatuur te blijven en het vocht dat binnenkomt bevriest dan dus. Dat zijn de 'hompen' ijs die jij na korte tijd al vindt.

Het kan zijn dat de afdichtingsrubbers van de deur te oud zijn (droog/poreus/vergaan). Hebben wij ook gehad, en na vervanging van de rubberranden was het probleem verholpen.

Bronnen:
http://www.datrepareerikzelfwel.nl/tips/12...

Uw dichtingen zullen niet goed meer afsluiten. De vlakken waar die op sluit eens goed afwassen evenals uw rubbers want die moeten perfect dichten. Uw rubbers eens insmeren (spuiten) met een silicone spuitbusje en de kans is groot dat het ok is, tenzij u kapotte stukken ziet aan de rubbers dan moeten die vervangen worden. Nog een extra tip is het volgende: lege ruimten opvullen met lege, afgesloten diepvriesdozen. Dat zou u eigelijk altijd moeten doen om minimaal verbruik te hebben. Zo gaat praktisch geen koude lucht verloren bij het openen van de deur.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100