Fluitketel met kalkaanslag. Hoe krijg je het eruit?

Als ik wat water in de fluitketel doe, er eens mee schud en hem dan leeg maak in de gootsteen, zie ik er een hoop witte dingetjes uit komen. Als ik dit een paar keer herhaal, wordt het wel minder, maar na een paar weken is het weer zover. Ik weet wel dat je een koffiezetapparaat schoon kunt maken door er azijn door heen te laten gaan, maar kan dat ook bij een fluitketel?

Weet jij het antwoord?

/2500

jazeker kan dat, vullen met water en azijn, en even goed warm laten worden en laten staan. vervolgens gooi ik de azijn in het toilet, dan kan het daar ook nog even ontkalken. ketel spoelen, en klaar!

(Schoonmaak)azijn gaat prima. Half water, half azijn in de ketel, lekker warm maken, tijdje laten staan, goed spoelen (eventueel de eerste keer water koken en weggooien) en je ketel is weer als nieuw. De azijn niet lang (nacht) in de ketel laten staan: dat zou mogelijk het metaal kunnen aantasten. Er bestaan (of bestonden) ook metalen sponsjes die je in je ketel kunt doen. Die rommelen door je ketel heen tijdens gebruik en houden hem schoon.

je kan ook een paar aardappelschillen mee koken, naast azijn is dit ook effectief... daarna goed je ketel omspoelen.. dit kan je ook doen in je waterkoker ,als je die hebt...

Je kunt het er weer uit krijgen met schoonmaakazijn,even laten weken en goed naspoelen. Je kunt nadien kalk voorkomen door een stuiver (als je er nog 1 hebt ;-) ) in je fluitketel te doen.Dit doe ik zelf en het werkt perfect.Nu weet ik alleen niet waarom het werkt, hopelijk weet iemand anders dat wel.:-)

Je fluitketel schoonmaken gaat geweldig met een bruistablet voor kunstgebit. Vul de fluitketel voor ruim de helft met water en gooi er een tablet in. Paar minuten doorkoken en goed naspoelen, en je fluitketel is weer als nieuw. Je fluitketel blijft schoon als je er een knikker in doet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100