kan diepvries in garage?

steeds zie je op diepvrieskasten (en koelkasten) dat ze het best functioneren bij 10 graden boven nul. wij willen een diepvrieskast plaatsen in de garage, daar daalt de temperatuur nu tot rond het vriespunt.
kan iemand uitleggen waarom en diepvries daar dan niet goed zou kunnen werken. en zou je het probleem van het slecht vriezen (leveranciers krijgen er vragen over vertelden ze mij) zou kunnen worden opgelost door het apparaat op een vlonder te zetten en daar dan een elektrische deken of zo als kleine warmtebron onder te leggen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Koop een oliegevuld radiatortje voor de garage en zet hem op vorstbeveiligingsstand, dan gaat hij alleen aan als het kouder wordt. Kost niet veel aan elektra, alleen als het langere tijd hard vriest. Dan ben je iets meer aan elektra kwijt. Een kleine verhoging30-40 cm. onder de vriezer is ook een optie als je er ook voor zorgt dat de achterkant (condensor) geïsoleerd is (deken eroverheen, plaat hout erachter). Niet helemaal inpakken. Dit werkt ook goed, zolang de omgevingstemperatuur niet lager is dan de temp. in je vriezer. Als het dus -18 zou worden, zorg dan dat de thermostaat van de viezer op-20 staat.

Vroeger werd er een ander koelmiddel gebruikt in koelkasten en vriezers. Dat werkte beter, maar was erg slecht voor het milieu. Het moderne koelmiddel is slechter bestand tegen vrieskou, dus een vriezer werkt tegenwoordig slecht in de kou. Ook is er een probleem met koelkasten met vriesvak. Vaak hebben die maar één thermostaat, in het koelgedeelte. Als de buitentemperatuur laag is, hoeft de koelkast niet te koelen. Maar daardoor vriest het vriesvak ook niet meer. Daardoor kan het vriesvak dus ontdooien.

Een diepvries krijgt zijn koeling door het verdampen/condenseren van zijn koelmiddel. Doordat het koelmiddel warmte opneemt verdampt het. Dit moet dan weer door de afkoeling en de compressor gecondenseerd worden. Voor zover ik begrepen heb kan het koelmiddel in erge koude niet goed condenseren. Waardoor dus het koelende effect in de diepvries door te verdampen niet plaatsvind. Daarom werken koelkasten en diepvriezers bij een temp van 10 graden nog optimaal. Maar volgens mij kan rond het vriespunt nog net. Onder de -10 doen ze echter absoluut niks meer.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100