Heeft iemand ervaring met een luchtontvochtiger?

In de koude maanden slaat het vocht in de woonkamer op de ramen en kozijnen en grote schuifpui 6 m. breed en 2.6o m. hoog (aluminium met hr++ glas) met als gevolg dat het s morgens achter en op de inbetween gordijnen (van plafond tot net boven de vloer) het nat is. Tot mijn schrik zag ik vanmorgen een paar spik plekjes onder op het gordijn ik ventileer regelmatig/dagelijks en overdag is er ook geen probleem. Het probleem ontstaat dus als de gordijn er voor gaat in de avonduren. Nu zijn wij aan het overwegen om een luchtontvochtiger te kopen, vandaar mijn vraag.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je probleem is condens. Dit ontstaat doordat warme, relatief vochtige lucht in contact komt met koude materialen (glas en aluminium). Het kan zijn dat je luchtvochtigheid in huis vrij hoog is, dan is een ontvochtiger zinvol. Je kunt ook kijken hoe het dan komt dat je lucht zo vochtig is en proberen de oorzaak weg te nemen i.p.v. het gevolg. Koop eerst eens voor een paar euro een hygrometer (bij bouwmarkt, tuincentrum of bijv. blokker). Daarmee kun je meten of de luchtvochtigheid inderdaad te hoog is.

Ik heb dat probleem beperkt met vochtvreters. Dit is een bakje korrels dat vocht uit de lucht trekt en absorbeert. Bij mij is het niet helemaal droog (enkel glas) maar de bakjes zijn regelmatig vol. Dus helpt flink.

De luchtontvochtiger zal weinig tot geen effect hebben op jou probleem. Je zult er voor moeten zorgen dat er ook een ventilatie blijft als het gordijn gesloten is, dus het gordijn niet strak tegen de muur en / of strak op de vloer.

ja ik heb ervaring met een elektrische luchtontvochtiger en ik moet zeggen dat die het heel goed doet je moet wel regelmatig het wateropvangbakje leeg maken maar dat is zo gebeurd

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100