Hoe verwijderd ik een stipje uit mijn Spiegelreflexcamera?

Sinds enkele dagen heb ik de Canon EOS 100D. Nu zit er spontaan *zonder lenswissel* een stipje op de camera. Hij zit niet op het objectief. Hoe kan ik het verwijderen? Ik heb een rondje gezet in de afbeelding om het probleem duidelijk te maken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit Stipje is een stofje op je matglas (instelglas) Met een blaasblgje dat je bij de betere fotozaak kunt kopen kun je dit eenvoudig wegblazen. Objectief eraf (in een schone ruimte zonder tocht) en even blazen met het blaasbaljes over het matglas (NIET aanraken) zonder objectief op een raam gericht kun je zien of het weg is.

Lens er af , halen voor en ! Achterkant met voorzichtig schoonmaken . Dan nog evt naar de spiegels kijken of daar een plekje op zit , heel voorzichtig , geen resultaat raadpleeg de verkoper . Succes.

Als je een digitale spiegelreflexcamera hebt, zul je wel vaker te maken krijgen met stof of iets op je sensor. Er zijn dan ook heel veel spullen te koop om dat te verwijderen. Maar: Zie je dat stipje ook op de foto? Is het zo erg dat je bij een nabehandeling van je foto met een fotobewerkingsprogramma dat stipje niet even kan meenemen, daar waar het stoort? [ want een zo'n stipje zie je op veel foto's niet eens]. http://www.cameranu.nl/nl/onderhoud-cleaning/r15?gclid=COb0j5Gt-bkCFYqR3godSmcADA#filters=eyJzdG9jayI6eyJudWxsIjpbIkphIl19LCJwcmljZSI6eyJudWxsIjpbMTAsIj4gMTM0Il19fQ%3D%3D Wat je minimaal nodig hebt als regelmatig van objectief veranderd, is een blaasbalgje. En verder: mocht het heel erg storend zijn, ga dan naar een goede fotozaak bij jou in de buurt (hopelijk is die er nog!) en laat je goed voorlichten. Mijn fotozaak doet het schoonmaken professioneel en voor een klein bedrag. http://www.mijncityfoto.nl/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100