Wat is beter voor fotografie: CMOS of CCD?

Ik ga binnenkort overstappen op een spiegelreflexcamera, en vind het heel erg belangrijk dat ik ook met een wat hogere ISO zonder al te veel ruis kan fotograferen.

Toegevoegd na 22 minuten:
Het gaat om de beeldsensor.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je bent afhankelijk van de fabrikanten of die nu CMOS of CCD gebruiken. De topspelers blijven toch Canon en Nikon. Ook op het vlak van ruis. Ik denk dat je ook af moet gaan op de grootte van de sensor. Full frame zul je minder ruis hebben in de hogere iso's. Als je echt voor de topmodellen gaat, kan je met 3200iso of nog hoger, uitstekende foto's maken. De Nikon D3s bijvoorbeeld. http://www.dslr.nl/?cat=reviews&id=1533 Om even een vergelijking te maken. Ik heb een Nikon D80, hierbij is de maximale acceptabele iso met ruisfilter in Photoshop 400iso. Een Canon D10 heeft ook maximaal 400iso. Nu zullen recentere modellen wel hogere iso's kennen. Maar wil je echt, dan betaal je. Zoals altijd.

Je hebt altijd een CCD nodig om foto's ditaal te kunnen nemen dus ik weet niet waar je op doelt. Toegevoegd na 20 seconden: ditaal is digitaal

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/CMOS

Als je de link hieronder aanklikt kom je op een pagina die uitleg geeft over CMOS en CCD.

Bronnen:
http://www.tekstenuitleg.net/artikelen/har...

Kijk hier eens voor de verschillen en overeenkomsten van beide systemen

Bronnen:
http://forum.belgiumdigital.com/f9/wat-is-...
http://pics.idemdito.org/fysica/ccd-cmos.htm

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100