hoe kan ik een film bewerken vanaf een dvd?

Ik heb een film staan op een cassette (de filmcamera is ouderwets). Bij de fotowinkel kan ik dit op een dvd laten zetten. Maar dan is het bestand al ' af' . Is er een mogelijkheid dat ik het dan nog kan bewerken? Want ik moet er een aantal stukjes uitknippen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Gratis NCH-software moet het mee gaan: http://www.nchsoftware.com/videopad/index.html?gclid=CLmTudPTurQCFW3MtAodGmMAww

Wat veel handiger is en ook veel logischer: Verbindt de camera met je PC en laadt de film op je computer. Wij hadden daar een snoertje voor, bij de camera. Dan zijn er verschillende videobewerkingsprogramma's waarmee je een aantal dingen aan je film kan wijzigen. De Consumentenbond heeft een onderzoek gedaan naar gratis en naar betaalde programma's. Videobewerkingsprogramma's Betaald videobewerkingsprogramma: Adobe Premiere Elements 9 (€99) Gratis videobewerkingsprogramma: Windows Live Movie Maker 2011 Gratis dienst voor videobewerking: Jaycut.com Conclusie van videobewerkingsprogramma's http://www.consumentenbond.nl/test/elektronica-communicatie/cameras-en-foto/digitale-videocameras/extra/videobewerkingsprogrammas/ Vervolgens kun je de film die klaar is, zelf branden op een formaat wat je in je eigen dvd speler kan afspelen.

Het is heel goed mogelijk om de gedigitaliseerde cassettetapes van een DVD af te halen zonder deze opnieuw te coderen om deze opnieuw te bewerken. Je krijg dan gewoon de ruwe MPEG2 bestanden op je schijf en die kan je dan bewerken in de videosoftware van je keuze. een programma wat dit doet is het freeware programma VOB2MPG - http://www.videohelp.com/tools/VOB2MPG

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100