Als ik een foto maak met mijn Canon EOS D1000 camera, kan ik die dan afdrukken op een groot doek van 4 meter bij 2,5 meter?

Of is de kwaliteit dan enorm slecht?
Bedankt

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat gaat zeker. Ik ga er wel van uit dat je een goed objectief hebt, maar wat de camera betreft zonder meer. Tenslotte ga je een foto die zo groot is ook op zekere afstand bekijken. Zoals ook andere respondenten al schreven: gebruikt de beste resolutie, het beste RAW voor de opname, zodat je zoveel mogelijk beeldinformatie hebt ( bij JPG gooi je altijd een heleboel informatie weg, zelfs bij de grootste en beste kwaliteit)

Als ik de specificatie op internet lees is de foto 4582 pixels breed. Dat is 0.9 pixel per milimeter; moet te doen zijn.

Dat kan zeker, ervan uitgaande dat zo'n doek niet met een loep van dichtbij bekeken wordt. Je moet natuurlijk wel een goede foto hebben. De nachtwacht is van dichtbij ook niet zo scherp als van een afstand.

Aan de camera ligt het in principe niet. Die heeft genoeg megapixels. De foto moet wel in de hoogste kwaliteit gemaakt zijn en het is ook belangrijk dat hij goed scherp is. Dus bij voorkeur op een statief gemaakt. Alhoewel er op een doek ook alweer details verloren gaan t.o.v. fotopapier. Dus ja, het moet zeker goed te doen zijn met de EOS 1000D.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100