Welke macrolens is het beste voor mij?

Van de zomer ga ik op stage naar het buitenland en dan wil ik graag alles goed vastleggen en vooral de beestjes die ik daar tegenkom en ga bestuderen.
Het gaat dan voornamelijk om kleine diertjes, die voornamelijk tot de ongewervelden behoren en vaak niet groter dan 1 a 2 cm zijn. Dus heb ik een tijdje terug een Eos 500D (Canon) gekocht en ben er tot op heden lekker mee aan het spelen om de camera een beetje te leren kennen. Ook heb ik een beginners cursus gevolgd, omdat ik echt een ei ben als het op camera's aankomt. Maar nu wil ik toch wel graag mijn definitieve lens kopen voor mijn stage. het gaat hier dan om een Macro lens, waarmee ik het liefst een miertje haarscherp zou willen fotograferen. Maar ik heb werkelijk waar geen idee welke ik zou moeten kopen, ook rondzoeken op google help niet echt, aangezien iedereen ze weer voor ander doeleinden gaat gebruiken.
Helaas is mijn budget beperkt, wat het nog moeilijker maakt voor mij.

Alle tips en tops zijn welkom!!!!!!

Weet jij het antwoord?

/2500

Nou een echte macro-lens om miertjes haarscherp te kunnen fotograferen, dan spreken we toch van over de 500 euro: http://www.pixmania.nl/nl/nl/1640/xx/xx/433/1/criteresn.html Toegevoegd na 1 minuut: Ik zou kiezen voor: Canon Macro Lens 100 F/2.8 USM

Ik gebruik bij de 450D een macro lens van Tamron, 90 mm. deze bevalt me uitstekend. Bedenk wel dat bij macro fotografie een statief raadzaam is omdat het wat scherptediepte soms op de mm nauwkeurig aan komt, een kleine beweging met de hand geeft dan al gauw onscherpte. succes met fotograferen.

Afgezien van de genoemde kwalitatief zeer goede objectieven kun je nog denken aan een voorzetlens als je een zoomobjectief hebt. Als je een 200 tot 300 mm zoomobjectief hebt met een voorzetlens met een brandpunts afstand van 25 cm (+4), dan kun je vrij pittige vergrotingen halen, doordat je kunt zoomen is het ook makkelijker het diertje daadwerkelijk in beeld te krijgen. Het gaat er een beetje om of je de beestjes werkelijk ragscherp tot en met het fijnste detail op de foto wilt of dat je een grote kans wilt hebben een foto van zeer behoorlijke kwaliteit te maken in het veld. Raynox verkoopt dat soort spulletjes en je hebt ook de Canon 250D (4 dioptrie) en 500D (2 dioptrie) voorzetlensjes, met een prima kwaliteit. Zelf ben ik onthand zonder zo een macrofilter, de afstanden tot de dieren zijn namelijk niet zo klein (25 cm, 50 cm), zodat er meer kans is dat ze blijven zitten. Nog een goedkope tip is een loep van 10* (triplet) met een goedkope compactcamera met 4 keer zoom. Daarmee kun je zelfs watervlooien en dergelijke fotograferen, goede loep 30 euro, camera 55 euro. Je profiteert zo ook van de grote scherptediepte van compactcamera's.

Als je dat wilt, zul je je het beste beperken tot een echte macro lens, en dan liefst ook nog een met een wat langer brandpunt. 100 mm of 180 mm. Heb zelf half jaar geleden voor mijn Nikon D7000 een 105mm micro Nikkor aangeschaft voor dat soort opnames. Voorzet lenzen of voorzet objectiefdelen geven niet voldoende scherpte, zeker niet op een zoom objectief. met een echte macro lens, d.w.z. een die tot 1:1 gaat, kun je wat bereiken. zie bijgevoegde opname. (een van de eerste die ik ermee maakte)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100