mijn camera is korrelig in het donker. kan ik daar iets aan doen?

Toegevoegd na 4 minuten:
8mp fotos en 1080p filmen.
met een mobiel

Toegevoegd na 7 minuten:
camera met flitser

Toegevoegd na 17 minuten:
flits staat aan tijdens filmen

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

uiteraard een flitser gebruiken, Een lage iso waarde gebruiken (minder dan 200 iso) Je sluitertijd vergroten, gebruik dan een statief / stabiele ondergrond bij minder dan 1/15 (sec) of vergoot je diafragma

Misschien is het beeld korrelig omdat je bent ingezoomd? Dan wordt het beeld weer goed als je uitzoomd. Camera's zonder flitser zijn altijd al korrelig in het donker omdat de sensor dan weinig licht binnenkrijgt dus dat is niet zo raar.

De hoeveelheid MP of kwaliteit van het filmen zegt lang niet alles. Het gaat vooral om de hoeveelheid mogelijkheden om iso ed aan te kunnen passen aan de lichtomstandigheden. Kwestie van vooral experimenteren.

De korrel is de ruis. En ruis krijg je bij een hogere iso waarde. Een lagere iso waarde krijg je door een grotere diafragma te kiezen (kleinere F-waarde), of door de sluitertijd te verlagen, of door extra licht in te brengen. Maar misschien kan jou camera helemaal niet deze handmatige instellingen maken. En is het een eigenschap van je camera dat hij slecht om kan gaan met mindere lichtomstandigheden. Dit is vaak het geval bij de goedkopere camera's. (ik weet niet welke camera je hebt). Maar die camera's hebben vaak een mindere lens met een kleinere diafragme (lichtdoorlatendheid). En ook een kleinere sensor, zodat de ruis al sneller zichtbaar wordt. --- Je zegt: met een mobiel. Dat zijn natuurlijk de slechtste camera's. Die flitsers doen ook helemaal niets. Dus je kunt helemaal niets aan die ruis doen, tenzij je kamer goed gaat verlichten door alle lampen op maximaal te zetten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100