Goede fotografiecursus in de buurt van Helmond? (Eindhoven mag ook, liever Helmond)

K wil samen met mijn nicht een fotografiecursus gaan doen. Geen bewerkingscursus. K heb wel een spiegelreflex, maar zij niet. Is er een mogelijkheid zonder? En hoe duur? (wee ook iemand en goede gratis online cursus?)

Weet jij het antwoord?

/2500

Voor een cursus kan je beter een SLR hebben, hoewel je ook een hoop kunt leren van een compact. Je zult leren om je camera (belichting) handmatig in te stellen met de sluitertijd, diafragma en iso. Dat kan vaak niet met een compact. Ook zal je leren te begrijpen dat je camera het zelf vaak fout doet. Ook de SLR en ook de compact. Je leert trucs om dit te corrigeren. Ook met je compact kan dit (hoewel wat beperkter)

Je zou eens kunnen informeren bij de Volksuniversiteit Helmond; zij organiseren verschillende soorten fotografiecursussen: http://www5.volksuniversiteit.nl/helmond/list_cursus.phtml?&metacategories=&activiteit=&menu_left=Y Ook worden er workshops georganiseerd, zoals in Wijkhuis 'BrandPunt: http://www.brandpunt.info/2007-08-14_fotografie.htm http://www.ugurozdemir.nl/workshops.html en hier: http://helmond.digicity.nl/Fotocursus_Helmond-539238254id.html De Helmondse fotozaak Take-it geeft ook elk jaar cursussen en dat heeft zelfs tot de oprichting van een fotoclub geleid: http://drimble.nl/regio/noord-brabant/helmond/3164545/weer-cursus-fotografie-met-take-it.html In Venray worden deze (hele populaire) cursussen gegeven: http://indots.blogspot.com/2011/04/inschrijven-is-altijd-mogelijk-door-een.html En wellicht kun je hier ook nog iets leuks vinden: http://fotografie-cursus.startpagina.nl/ Een gratis online cursus? Misschien vind je dit iets: http://www.wilmakarels.nl/cursus-digitale-fotografie/ En nog "zomaar een leuke website" over fotograferen: http://www.fotoklasje.nl/landschapsfotografie-hoe-pak-je-het-aan-en-hoe-komt-je-met-de-mooiste-fotos-thuis/ Veel plezier!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100