Kan ik zelf een antenne maken aan mijn radio? Die is namelijk afgeknapt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Heb jaren lang met een stukje ijzerdraad rond gereden, die als antenne diende, ging prima.

Ja. Eens tuk koperdraad (bv isolatie draad gebruikt om electra in huis te leggen) erin steken doet wonderen!

Voor een FM antenne is een dun koperdraadje voldoende, Voor overige golflengtes heb je wat meer nodig in de vorm van een rechthoek. Is ook prima te buigen van een stuk koperdraad. Is natuurlijk niet zo fraai. Ik maak mij sterk dat als je even op een markt gaat snuffelen, dat je er een hebt voor een paar Euro. Succes!

Je kan het nog bestaande stukje van de antenne vasthouden en dan zelf als antenne fungeren. Werkt erg goed, alleen je zit een beetje vast aan de plek...

Dun aluminiumstaaf of buis van de juiste diameter (bouwmarkt/hobbyzaak) in de bestaande overgebleven buis steken en een stukje krimpkous/tape er omheen om het waterdicht te maken werkt goed. Zorg dat de buis met antennedeel samen de originele lengte heeft van de oorspronkelijke antenne in uitgetrokken toestand zorgt voor optimale afstemming op de FM band. Succes.

Pak het stuk wat afgebroken is, haal het dopje eraf en steek het omgekeerd in het stukje wat waarschijnlijk nog op de radio zit, knijp het stuk wat op de radio zit dicht, e voila , weer een antenne. alleen kun je hem nu niet meer in of uittrekken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100