Welke kabels heb ik allemaal nodig voor een condensmicrofoon?

Het gaat over de MXL 990 condensmicrofoon: http://www.bax-shop.nl/producten-uit-assortiment/mxl-990-grootmembraan-condensator-microfoon#specificaties

Ik wil sowieso een popfilter en een tafelstand statief kopen. Maar ik hoorde dat sommige mensen een mengpaneel gebruiken en dat je daarvoor ook nog is een XLR kabel nodig moet hebben. Is dit verplicht voor deze microfoon?

Weet jij het antwoord?

/2500

De microfoon wordt geleverd "as is". Dat betekent dat je in dit geval de microfoon an sich geleverd krijgt met een shockmount en in een flightcase. Zo uit de verpakking kun je er dus nog niets mee. Je hebt een fantoomvoeding nodig en inderdaad moet de microfoon ergens op aangesloten worden om z'n signaal kwijt te kunnen. De "uitgang" van de microfoon is XLR. Afhankelijk waar je hem voor wilt gaan gebruiken kun je met een standaard XLR kabel naar een mengtafel gaan. Kort gezegd, deze microfoon heeft meer nodig dan met wat hij geleverd wordt. Afhankelijk van wat je ermee wilt gaan doen moet je je afvragen wat ervoor nodig is om er het meeste uit te halen. Om je een beter antwoord te geven zou je beter eerst aangeven waarom en waarvoor je per se een condensatormicrofoon wilt gebruiken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100