Hoe komt het dat iPod-oortjes (en andere oortjes) zo snel in de war raken?

Toegevoegd na 7 minuten:
En hoe voorkom je het? (opgebracht door menno)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De kabeltjes zouden dikker en/of van beter materiaal, zoals teflon gemaakt moeten worden. Wat heel belangrijk ik dat je ze oprolt en niet opdraait, in het laatste geval ontstaan bij het afwikkelen slagen in het draad en dat is de boosdoener, bij oprollen en afrollen ontstaat dit probleem niet als je dat correct uitvoert. Wanneer eenmaal slagen in het draad zitten, ontstaan bij het strekken krachten die vergelijkbaar zijn met een kink in de kabel en daar kunnen de dunne draadjes niet tegen. Goede oortjes met een oprolsysteem klinken beter en gaan veel langer mee, dan ben je daar uiteindelijk goedkoper mee uit dan met low budget oortjes. Even doorsparen en gelijk goed spul kopen scheelt je ergernis en beschadigen je gehoor minder door de egalere frequentiekarakteristiek en een lagere vervorming. Door de vollere bas is de geluidbeleving beter en is de behoefte om de oortjes hard aan te zetten ook een stuk geringer.

Misschien ben jij wel degene die in de war raakt. Kwestie van uit elkaar houden die draden. Andere mogelijkheid: De draden, snoeren of hoe je ze ook wilt noemen, zaten voor dat ze gebruikt werden bij de productie van die oortjes, gewoon op een rol. Dat materiaal heeft langdurig op die rol gezeten, en wil die ronde vorm weer opnieuw aannemen. Vervolgens als je twee van dat soort snoertjes bij elkaar hebt, krullen ze makkelijk in elkaar. Jij gaat er vervolgens aan sjorren, en als je dat iets te ruig doet, zit de boel in de knoop.

Dit komt door de binnen kabels. Je kunt ze om ze beter mee te nemen ergens los omheen draaien. Niet te strak anders heb je weer kans op kabelbreuk. Schiet je ook niks mee op

Omdat er hele dunne snoertjes aan zitten. De oortjes zijn relatief zwaar t.o.v het snoertje en dus draaien ze om elkaar heen. Eigenlijk zouden ze de snoertjes veel dikker moeten maken, met b.v. een textiel laagje erover.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100