Waarom krijg ik een foutmelding bij MP3gain?

Ik zit met een probleem. Ik heb een aantal nummers gedownload die erg van verschil zitten qua decibel. Daarom moet ik ze via het programma MP3Gain op gelijke niveau krijgen alleen krijg ik diverse foutmeldingen.

Nummer 1: Ik wil een map openen met de muziek erin alleen geeft die dan aan: ''Waarschuwing-Alleen lezen bestand zal niet aangepast worden''. Dit geeft die bij mijn andere mappen vol muziek niet aan. Ik kan vervolgens kiezen uit ''Bestand(en) toch toevoegen aan lijst?'' Dan klik ik op ja, maar op het eind, als die klaar is geeft die aan (voorbeeld): ''10 fouten bij uitvoeren.''

Ik snap er niks meer van, laatst deed het programma precies het werk zonder fouten. Misschien dat er in de map iets niet goed is? Qua muziek? Geen idee. Ik hoop op een spoedige en nuttige reactie want ik moet dit gauw voor elkaar hebben ivm optredens.

BVD !!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

MP3gain past de Muziekfile tag aan. De tag is extra informatie die bij het muziekstand hoort, zoals artiestnaam, songtitle, albumnaam, jaartal uitgifte etc. Die tags bestaan er in verschillende formaten, ID3v1 en ID3v2. Bestanden zonder tag kunnen door MP3gain niet behandeld worden. Dat geeft hij aan in die foutmelding "10 fouten bij uitvoering.". Deze bestanden zijn dus niet volume genormaliseerd. In de details kun je opzoeken welke bestanden het betreft. Oplossing is om de bestanden, vóór behandeling met MP3gain, eerst te behandelen met bv. Tag&Rename. Dit programmaatje stelt je in staat aan al je muziekbestanden TAGS toe te voegen en aan te passen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100