kan ik mijn goedkope microfoon beter laten klinken al ik er een kommetje omheen vouw?

ik pak een papieren wegwerp bordje en ik knip die tot in het midden in, ik vouw er een trechtertje van en knip de punt er af. ik zorg ervoor dat de microfoon door het midden in het trechtertje zit. heb ik nu betere kwaliteit geluid?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, je hebt nu geen betere kwaliteit geluid... Maar wel harder als dat je bedoeling is. Je kunt beter het opgenomen geluid van je crappy microfoon bewerken met Audacity o.i.d en gebruik dan het dynamics filter om het (veel)beter te laten klinken.... Internet staat vol met tips, over hoe en wat qua dynamics instellingen in Audicity.

Een goedkope microfoon heeft een slechte kwaliteit om vele redenen. 1. Ze produceren vervorming. Dat kun je niet corrigeren met welk omhulsel dan ook, de vervorming blijft. 2. Ze produceren ruis. Ook dat laat zich niet beinvloeden door de verpakking. 3. Ze reproduceren niet alle frequenties even hard. Dat laat zich juist wel sterk beinvloeden door de behuizing. Dus als je er een kartonnen trechtertje omheen vouwt, beinvloed je de sterkte van de frequenties enorm. Nader bepaald: er treedt een resonantie binnen de trechter op, die lijkt op de beinvloeding die je hoort wanneer je zelf door zo'n trechter praat. Als je heeeel veel geluk hebt, heft dat de problemen in de frequentiecurve van het goedkope microfoontje op, maar waarschijnlijk heb je pech en wordt het alleen maar erger. 4. Ze hebben een slechte richtingsgevoeligheid. Die wordt heel erg sterk beinvloed door een kartonnen trechter en nooit op een positieve manier. Zoals de anderen al adviseren: gewoon proberen, wat kost zo'n stukje karton nou helemaal. Maar ik geef je weinig kans op succes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100