voor hoeveel man zijn deze speakers geschikt?

als ik een feestje op mijn zoldertje(50 man max capacititeit) de zolder is helemaal van hout gemaakt maakt misschien ook nog uit.

http://www.djstunter.nl/skytec-sl15-spl1000eq.html

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Deze speakers, met een vermogen van een kilowatt zijn geschikt voor een voetbalstadion. Als je ze op vol vermogen aanzet op je zoldertje komt het bloed uit de oren van je gasten en liggen je dakpannen op straat.

Je speakers bepalen in dit geval niet hoeveel mensen/m2 je bereik is. Het vermogen 500Watt sattelieten en 400Watt woofer betekenen niets anders dan dat je continue 500 Watt uit je versterker kan toevoeren en voor de woofer is dat 400Watt. Beide ruim voldoende voor een zaaltje van 50 mensen. Je moet dus de juiste versterkers hebben om de speakers voldoende geluid te laten doorgeven. Let ook op welke weerstand je verstekers hebben. Daar hangt het maximale vermogen ook vanaf.

Bronnen:
www.speakerskopen.nl

voor een zoldereestje is dit setje prima, maar het ligt er natuurlijk ook aan wat voor muziek soort je wil draaien en nog veel belangerijker is het achtergrondmuziek , dansmuziek of stampmuziek qua volume . wattage zegt niks over het bereik van de speaker db wel , let ook goed op dat er verschillende decibel schalen zijn die door elkaar worden gebruikt . wat makkelijker is is om te kijken naar de grote van de woofer .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100