Waarom vangt mijn speakerset radiosignalen op?

Ik heb net nieuwe speakers gekocht (speedlink gravity thunder), aangesloten en al, maar nu vangt hij radiosignalen op... Ook als er niets op is aangesloten, en tijdens gebruik van mijn speakers... Is er een manier om dit te verhelpen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De speakerset vangt radiosignalen op omdat de versterker niet voldoende beveiligd is tegen hoogfrequente instraling. De aansluitkabel werkt als antenne terwijl de eerste trap van de versterker als detector/demodulator werkt. Je kunt de gevoeligheid verkleinen door de aansluitkabels een paar maal door een ferriet-ring te wikkelen, liefst zo dicht mogelijk bij de versterker. Ook het plaatsen van een stel kleine condensatoren tussen ingang en massa helpt.

De enige oplossing die ik heb gevonden is mijn mobiel niet in de buurt van mijn speakers leggen en andere stralingsbronnen ergens anders neerzetten.

Ik ben er vrijwel zeker van dat dit verholpen kan worden door uw installatie aan de aarding te leggen. Normaal gebeurd dit via de voedingskabel maar dan moet er wel een aarding aan uw stopcontact zitten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100