Welke oortjes zijn geschikt om klassieke muziek mee te luisteren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Alle goede oortjes. En over goede oortjes zijn al heeeeeeeel veel vragen gesteld. Dus leef je uit in de reeds gestelde vragen. Toegevoegd na 8 uur: De beste oortjes zijn sowieso altijd in-ear. Omdat je je gehoor ermee beschermd en de weergave veel meer 'klopt'. Het hoeft namelijk niet zo hard, omdat je niet boven het omgevingsgeluid hoeft uit te komen. Ik zweer bij de oortjes van ER, Etymotic Research. Zelf heb ik de ER4's http://www.etymotic.com/ephp/er4.html maar dat is ook vanwege het kunnen beoordelen van een geluidsmix (professioneel dus). Schrik niet van de prijs. Dit zouden de perfecte oortjes kunnen zijn voor klassieke muziek als je het kan 'lijden'. Een nadeel van deze wat je sommige mensen wel eens hoort zeggen is dat de basweergave iets minder is dan je verwacht van een koptelefoon. En is ook net wat je gewend bent. Dat geldt dan alleen bij lagere volumes. ER maken overigens ook professionele oorpluggen, zoals de ER15 waarmee alles een stuk zachter is, maar toch heel natuurlijk klinkt. Dat komt omdat het hele frequentiespectrum op alle frequenties 15 dB wordt verzwakt, zonder kleuring aan het geluid te geven dus. Ideaal voor als je in een orkest speelt, of band waar het best hard aan toe gaat. Je behoud zo je oren! Ook in op uitgaansplekken ideaal. Gek genoeg kun je dan alles veel beter horen en gemakkelijke converseren.

Ik denk dat je het beste in-ear kunt nemen, om minder last te hebben van omgevingsgeluiden. En voor klassiek zijn oortjes met een groot bereik belangrijk. Sennheiser, daar hoor ik goede dingen over, maar daar betaal je ook voor. Maar als je voornamelijk mp3's luistert zou ik niet te veel investeren in oortjes, de geluidskwaliteit is dan toch al niet optimaal.

Inderdaad, Over oortjes zijn al heel veel vragen gesteld. Ik gebruik zelf Monster Turbine. De standaard rubbers die overigens alle oortjes zitten voldoen mij nooit. Daarom gebruik ik de comply foam tips. Geweldige pasvorm en met de monster turbine super geluid. Maar ze zijn niet goedkoop. De goedkoopste turbine kost 150 euro en de copper edition die ik heb 300 euro. Maar dan heb je ook wat. Dan heb je geen speakers meer nodig.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100