hoe kan ik hier 3 boksen/speakers op aansluiten?

ik heb een aiwa nsx-sz5 hierop kan ik twee boksen op aansluiten door een rood en een zwart stroomdraadje in de achterkant te stoppen die dan de boksen ingaan. er kunnen maar 2 boksen in maar kan ik nog een derde aansluiten door die stroomdraadjes gewoon bij twee andere in te doen?

Toegevoegd na 42 minuten:
ik wil dus 3 speakers aansluiten: 2 van 6 ohm en een van 8 ohm(er staat voor rated impendance 8 ohm) achterop mijn 'radio' staat:speaker imp:6 ohm. kan dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je de 3e box aansluit op een rode en een zwarte aansluiting parallel aan een van de twee andere boxen dan zal de 3e box het zelfde kanaal (links of rechts) als de andere box weergeven. Als je de box tussen de twee rode aansluitingen van links en rechts aansluit dan geeft de derde box het verschilsignaal van links en rechts weer, je hoort dan voornamelijk galm terwijl vocalen, bas en instrumenten die middenin het stereobeeld staan veel zachter klinken. Het is een oude manier om een soort van surround te maken, het werkt best wel aardig. Bij mono-geluiden zul je weinig geluid uit de 3e box krijgen.

Ik weet niet of het specifiek met de Aiwa kan, maar ik heb gelezen/begrepen dat het wel mogelijk is dit te doen. Maar doe dit niet voordat je genoeg weet over hoe je dit moet doen. het heeft namelijk te maken met de impedantie van de boxjes en Ohm. Er is een manier om de boxjes naast elkaar aan te sluiten ipv achter elkaar met behulp van een kroonsteentje. Kijk desnoods even op onderstaande link, ik denk dat je er dan wel uitkomt. succes

Je kan 3 box aansluiten, maar als je een fatsoenlijk geluid wil, kan je het beter bij 2 dezelfde (links en rechts) houden. Als je er toch voor kiest sluit dan de derde speaker parrallel aan op een van de andere 2. Nadeel onevenwichtig stereo beeld.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100