Wat is qua geluid het verschil tussen een huis subwoofer en een auto subwoofer?

Ik zoek vooral redenen waarom een actieve huis subwoofer niet in een auto zou kunnen.
230V is in de auto aanwezig.

Toegevoegd na 2 minuten:
Het gaat om een Rel subwoofer. (geen kleintje :-P

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je voor auto speakers in het algemeen kijkt zie je dat deze tegenwoordig een membraam van kunstof ipv papier heeft verder zijn autospeaker meestal 4 ohm om en hebben ze vaak een hoog rendement om met zo min mogelijk watt zo veel mogelijk geluid te maken dit gaat echter ten koste van de kwaliteit. Maar met de geluiden van de auto er bij zul je de iets mindere geluidskwaliteit vaak niet zo merken. Voor woofers is er nog het verschil in ontwerpt dat de auto woofer een met een minder grote behuizing uit de voeten kan dan een voor huiskamer gebruik ontworpen woofer. Maar het belangrijkste is denk ik: Huiskamer speakers zijn meestal niet zo berekend op de trillingen, vocht en temperatuur omstandigheden die zich in auto's wel voordoen. Waardoor de levensduur van een huiskamer speaker wel eens een stuk korter kan zijn in een auto. Zeker met een goede 230 V omvormer lijkt me dat er behalve de levensduur geen reden is om het niet te doen. Hoop wel dat je met je super installatie nog wel het verkeer en bv een sirene van de hulpdiensten kunt horen als je in je auto rijd :-) Waar je nog wel tegen aan kunt lopen is zijn de piekstormen die de woofer kan opnemen en die door een stopcontact thuis wel en mogelijke door een omvormer op een accu niet geleverd kunnen worden. Wat je ook zult merken is dat je auto accu een start accu s die niet ontworpen is voor grote stromen voor langere tijd en bij gebruik van een wat zwaardere omvormer bv een 1000W je 60 a/h accu bij vol vermogen binnen een halfuur leeg is en je ook kromme platen hebt en je dus je accu kunt vervangen. Daarnaast is er kans op brand. Je zou dus eigenlijk een tweede accu van het type TRACTIE met een diode brug moeten aansluiten.

Bronnen:
http://www.venus.nl/accu/principe.htm

als er 230V in de auto aanwezig is hoop ik wel dat je een sireuse omvormer met zuivere sinus achter heb staan, en niet een blokker ding met blokgolf. maar Vedder ja het kan wel maar een huis ding is acoesties berekend op een grote ruimte terwijl het volume in een auto veel kleiner is. dus ja. het zal niet zo mooi zijn als dat het in je huiskamer is.

Ik zie geen reden waarom het niet zou kunnen subwoofers hebben speciale eigenschappen door de opbouw bv TCB of wavebin. Deze type`s zijn geschikt voor grote zalen omdat die het geluid dragen. Zoals ik zie is de Rel een normale front loaded subwoofer dus die zal het in kleinere ruimtes (dus auto) goed doen . Blijft natuurlijk dat de stroomvoorziening goed moet zijn.

Auto speakers zijn vooral voor de dubbstep muziek, ofwel voor de BOEM BOEM BOEM. En ze hebben een wat lager frequentie bereik.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100