waarom worden oortjes zachter? wat kan ik hier aan doen?

Mijn oortjes gaan altijd binnen een maand kapot dan is 1 oortje harder dan de andere. Ik dacht dat het zou komen doordat ik misschien me muziek te hard zet? Maar waarom worden ze dan niet allebei zachter maar altijd maar 1? Wat is hieraan te doen?

Hopelijk weet iemand het want vind het zonde van mijn geld en oortjes;)

Weet jij het antwoord?

/2500

Voortaan zachter zetten en wat voorzichtiger zijn met de draden en dopjes zelf.

Het zou kunnen komen omdat je misschien 'zweet' voel eens of je dopjes nattig aanvoelen... Dit kan wellicht de reden zijn

Je moet de draad van je oortjes niet te strak oprollen, dus altijd een hand tussen je ipod en het snoer houden en die er dan weer uithalen. Anders breekt het binnenin of aan de basis van de oortjes (bij het plugdingetje), en dan gaan ze snel kapot.

Een andere optie is dat de koptelefoonuitgang van je mp3-speler (of waar je je dopjes dan ook op aansluit) niet goed meer is. Dan bedoel ik niet de fysieke aansluiting maar de interne versterker. Als de ingebouwde versteker bijvoorbeeld 'clipping' veroorzaakt (zie bron) dan kunnen koptelefoons of speakers eenvoudig defect raken. Clipping wordt vaak ook veroorzaakt als de versterker te zwak is voor de luidspreker (of koptelefoon) of als deze op maximaal vermogen wordt gezet.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Clipping_%28audio%29

Wat je ook nog kunt doen is professionele oortjes kopen zoals het profmerk Sennheiser, in de radioonderdelenwinkels. Alleen in Hoofdsteden tref je nog zulke zaken aan. Uiteraard hangt er een professioneel prijsje aan maar schat in dat je niet meer dan 18,- kwijt zal zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100