Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

ik heb een home cinema set, van 3 ohm en een versterker van 3 ohm kan ik hier boxen op aan sluiten van 4 ohm, zonder geluids/kwaliteitsverlies

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
in: Audio
1.7K
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Hé ? Je hebt dus een home cinema set van 3 ohm... vreemd, maar ik neem aan dat je de speakers bedoelt. Met de versterker bedoel je de receiver ? Het is immers een home cinema set. Nu vraag ik me écht af welke versterker er nou enkel 3 ohm kan leveren. Kan je a.u.b. het merk en type er eens bij schrijven ?

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

Ja hoor dat kan prima. Je versterker kan hier goed mee overweg en het geluid zal niet al te veel zachter klinken, beetje afhankelijk van de gevoeligheid van je luidsprekers.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Gewoon een goed antwoord +1 ter compensatie.
1 Ohm verschil merk je geeneens.
Dat mag gewoon.Ik heb hier een sony set waar 6 Ohm boxen op horen.Heb er Jamo boxen op staan die beter klinken dan de originele.
Vuistregel ::: Als je maar nooit geen boxen aansluit met een lagere impedantie (Ohm)dan aangegeven daar je dan de versterker overbelast (deze kan zelfs doorbranden).
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding