Welk dier is verantwoordelijk voor de meeste doden in Nederland?

Welk dier (dus niet de mens) is in Nederland verantwoordelijk voor de meeste doden?

Graag met bron!
"Geen bron = geen bewijs"

Weet jij het antwoord?

/2500

Kip. En dan vooral de salmonella die er soms in zit. En anders is het denk ik de teek, dat is een stiekemerd. Maar wel gevaarlijk.

Eens kijken, in Nederland hebben we weinig diersoorten die echt levensgevaarlijk zijn voor de mens. Ik weet het niet zeker, maar zou het niet de wesp kunnen zijn, omdat sommige mensen allergisch zijn voor wespensteken en daardoor kunnen overlijden?

In onze natuur is de teek de gevaarlijkste. Duizenden menzen zijn er al ziek van geworden en er zijn mensen aan overleden. Het is het meest gevaarlijke diertje in ons land. Met dank aan eddijst.

Bronnen:
http://www.goeievraag.nl/vraag/gevaarlijke...

De teek is natuurlijk het meest gevaarlijke insect in ons land die zijn nogal onopmerkbaar daarom moet je vooral goed opletten als het boven de 5 graden is dan duiken ze meestal op Tenminste in gras,bossen etc etc

slechts in een zelfdzaam geval leidt de ziekte van lyme tot de dood. (zie bron 1) echter kan ik niet uitsluiten noch bevestigen dat de teek het meest dodelijke dier is. echter zijn er ook een heleboel dieren die op zichzelf redelijk ongevaarlijk zijn, maar ziektes met zich mee dragen. Dan kan je denken aan een normale hond. deze kan tetanus en hondsdolheid overbrengen. Dit wordt echter door een bacterië veroorzaakt. als je zulke dieren ook mee telt als dodelijk denk ik dat je het meest moet kijken naar een dier als een rat, die o.a. de uitbraak van de pest op zijn naam heeft staan. (enkele miljoenen doden in europa) maar ook vandaag de dag nog verspreiden ze allerlei ziektes en parasieten zoals; TBC, E. Coli, Ziekte van Weil, Hantavirus, Rattenbeetkoorts, Tularemie, Salmonella, vlooien, teken, mijten.

Bronnen:
http://dier-en-natuur.infonu.nl/insecten-e...
http://www.socialezekerheid.nl/smartsite.d...
http://www.tekenlyme.nl/informatie/ziekte-...

je zou het misschien niet zeggen. maar de gevaarlijkste dier ter wereld leeft ook in ons land. muggen zijn de meest gevaarlijke dieren omdat als die eenmaal besmet bloed hebben gezogen, dit weer naar andere mensen overbrengt.

Het zijn niet de grote dieren, maar de juist de hele kleine die ons bedreigen. Wereldwijd is er één beestje dat het haalt van alle anderen als het om aantal doden per jaar gaat. In 2030 voorspelt men dat het dat jaar alleen al 6 miljoen mensen zal doden. De killer is het menselijk immuundeficiëntievirus. Oftewel HIV. Voor Nederland en anno 2011 zal het echter eerder om een respiratoire microbe gaan (H. influenza of influenza-virus bv). Net zoals in België zal men in Nederland vermoedelijk geen onderzoek doen naar de specifieke microbe bij overlijden. Juiste cijfers zullen dan ook moeilijk opvraagbaar zijn. Wist je dat er jaarlijks tot 2000 mensen sterven van de griep in Nederland? Jaarlijks 2000 mensen dood in Nederland alleen al. Ter vergelijking: de Mexicaanse heeft WERELDWIJD 13,700 mensen gedood op één jaar tijd.

Bronnen:
http://www.geo.arizona.edu/Antevs/nats104/...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100