Hoe kan ik bij deze duif zijn tenen redden?

Kan iemand aub helpen we hebben een duif gebangen want zijn tenen zaten vol met haar. We hebben het haar weggehaald en nu kan hij moeilijk stappen denk ik maar kan wel goed vliegen! 2 tenen gaan het denk ik niet overleven. 1 hangt er bijna af en de andere is opgezwollen en droog. Gaat deze duif het overleven en wat moet ik doen?! We hebben het ontsmet met ontsmettingsmiddl. De duif zit momenteel op een krant met een doos erover. Moeten we hem bijhouden tot hij hersteld??? Of mag hij nu al buiten???

Weet jij het antwoord?

/2500

Sowieso de duif nu niet buiten laten ivm oudejaar. Het beste zou zijn als je de duif afgeeft bij een vogelopvangcentrum zodat zij zich over het dier kunnen ontfermen. Zij kunnen de verdere conditie van de duif goed beoordelen en eventueel ontstekingsremmer toedienen. Mocht je besluiten de duif zelf nog een tijdje aan te laten sterken, geef dan volwaardig duivenvoer, geen brood.

als het droog is is het al afgestorven ... komt helemaal goed met die duif hoor ... hier in de grote stad hebben we veel duiven ... en ( ookal weten mensen dat niet) haren zijn de nr1 manier hoe duiven hun poten/tenen kwijt raken . bijna alle duiven missen tenen sommige wel een hele voet ... en ze zijn allemaal dik en vatsig. je kunt wachten tot de tenen er helemaal vanaf vallen of nu vrijlaten .. dat is voor een wilde duif wel fijner. als je hem zelf niet wilt bijhouden een paar dagen kun je ook dierenambulance bellen die halen hem wel op. maar die 2 tenen ( 1 nu) gaat hij minder stress van hebben dan nu in een doos te zitten dus ik zou hem gewoon naar buiten doen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100