Wat is het verschil tussen een alligator en een kaaiman?

Ik kan veel vinden over het verschil tussen een krokodil en een alligator, maar is er, buiten het leefgebied, een verschil te zien tussen een alligator en een kaaiman?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het voornaamste verschil is de aanwezigheid van een benig neusseptum en de minder ontwikkelde verbening van de buikschubben bij de alligator. Bij kaaimannen is er geen benig neusseptum en zijn de buikschubben zo sterk verbeend dat deze 'osteodermen' elkaar overlappen.

Bronnen:
https://www.ikhebeenvraag.be/vraag/31284/W...

Het belangrijkste verschil is dat er bij een alligator met gesloten bek alleen boventanden te zien zijn, geen ondertanden zoals bij een krokodil. Kaaimannen hebben dezelfde schedelvorm als alligators, alleen nog wat korter en breder. Ze vangen er meestal vrij kleine prooi mee. https://nl.wikipedia.org/wiki/Alligators_en_kaaimannen Het lengte verschil is ook aanzienlijk: alligator 2-4 meter met 6 meter als uitschieter . Kaaiman ook wel 4 meter maar er is de kleinste cuviet=r's gladvoorhoofdkaaiman die incl. staat maxi. 1,5 meter lang wordt. https://vroegevogels.bnnvara.nl/nieuws/de-kaaiman De alligator is een soort krokodil en kan gemiddeld 2-4 meter lang worden met 6 meter als uitschieter. http://diertjevandedag.classy.be/reptielen/pantserreptielen/alligators%20en%20kaaimannen/familie_alligators%20en%20kaaimannen.htm

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100