Waar komen deze vliegen vandaan?

Mijn schoonvader heeft een huis gekocht wat al even leeg stond. Nu heeft het huis last van dode en trage vliegen in de badkamer. Hij woont er nog niet. De vliegen liggen in de vensterbank en in de badkuip. In de rest van de badkamer niet. Er zit een rooster onder het bad; hier binnenin ligt niks. Verder staan er geen ramen open en werkt het waterslot. Vandaag voor het eerst ook vliegen bij een raam in 1 kamer; de badkamerdeur stond open. De andere ruimtes en ramen hebben geen vliegen… waar zouden ze vandaan komen, en wat zouden we hier tegen kunnen doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Waarschijnlijk is er 1 vlieg naar binnen gevlogen voordat het huis voor langere tijd ongebruikt dicht ging. Die ene vlieg heeft eitjes gelegd in de badkamer en die eitjes zijn uitgekomen. De jonge vliegen zijn op zoek gegaan naar voedsel, wat er in de badkamer niet of nauwelijks was. Ze wilden naar buiten, naar het licht en hebben dus net zo lang voor het raam gevlogen tot ze van honger en uitputting dood neer vielen. Wat je nu moet doen? Pak de stofzuiger, zuig alle dode vliegen op. Verder gewoon een sopje over vensterbank en badkuip en de rest van het huis. Alles zal na lange tijd leegstand wel onder het stof zitten. Vliegen zijn bijna altijd en overal wel ergens. Vroeg of laat zal er wel weer een nieuwe vlieg naar binnen vliegen. Het is niet uit te sluiten dat er nog eens een vlieg eitjes legt in huis. Als de vliegen er ook gewoon weer uit kunnen lost het probleem zich vanzelf op en zul je niet weer allerlei dode vliegen treffen.

Zijn het wel vliegen? Het lijken meer latrinevliegjes (hebben ook veel andere namen, zoals rioolvliegjes). Deze zijn zelfs geen vliegen, maar een soort muggen. En, ze zijn niet goed voor de gezondheid; verspreiden bacteriën. Waarom ik dit denk? Ze zijn veel kleiner dan een vlieg. Ze zijn groter dan fruitvliegjes waar ze wel op lijken. Ze komen waarschijnlijk uit de afvoer van het bad. En, ze willen naar het licht toe (raam). Lees de link even heel goed. En, vergelijk de beestjes eens met meerdere afbeeldingen van de latrinevlieg. Schroom niet om ongedierte bestrijding in te schakelen als het vermoeden inderdaad naar deze beestjes leidt. De bron van de beestjes is namelijk slecht te vinden en ze zijn echt niet goed voor de gezondheid. Succes!

Toegevoegd op 10 November 2021 17:02: bron
Bronnen:
https://dier-en-natuur.infonu.nl/insecten-...
https://debestrijdingsbrigade.nl/plaagdier...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100