Wat is het nut van onweersbeestjes?

Hebben ze nog een nut of zijn ze nutteloos?

Weet jij het antwoord?

/2500

Onweersbeestjes worden ook tripsen genoemd. "(...) tripsen voeden zich met sappen uit andere insecten of mijten en worden nuttig bevonden (...)" staat te lezen op https://nl.wikipedia.org/wiki/Tripsen. Verder zijn ze (natuurlijk) voedsel voor insecteneters.

Het enige nut voor ons lijkt te zijn dat onweersbeestjes uitstekende bestuivers zijn. Uit onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat fruitbomen die door onweersbeestjes bezocht worden, veel meer fruit produceren. Maar ze zijn vooral een plaag voor telers. Vroeger vooral in kassen, maar de laatste jaren zien we een sterke toename van aantasting in allerlei gewassen buiten. Door de hoeveelheid eieren en de snelle levenscyclus kan er in een korte tijd sprake zijn van een grote plaag. Een groot aantal gewassen in de kasteelt wordt aangetast: paprika, komkommer, roos, chrysant, gerbera, en allerlei potplanten. In de boomteelt zijn gevoelige gewassen zijn Acer, Euonymus, Photinia, Prunus laurocerasus, Magnolia, en Viburnum. Deze lijst neemt elk jaar toe.

Bronnen:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/...
https://www.researchgate.net/publication/3...
https://www.biocontrole.nl/biocontrole-pro...

Onweersbeestjes hebben geen nut. Net zomin als mensen. Al het leven op aarde heeft geen nut. Ons zonnestelsel heeft geen nut. Het heelal heeft geen nut.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100