Kan een lieveheersbeestje bijten?

ik geloof dat niet, maar iemand zei dat ze dat een bepaalde periode in het jaar wel doen...Niet meer laten oppakken door de kinderen dan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja. Ze kunnen bijten. De kans dat je er iets van merkt is vrij klein, maar bij kleine kinderen is de huid niet zo dik, dus wellicht voelen ze het wel. Het oppaken van dieren, en zeker zulke kleine en toch wel kwetsbare zoals lieveheerstbeestjes is naturlijk altijd af te raden. Moet je voorstellen: Loop jij door de supermarkt, en heb je opeens een grote klauw om je heendie je meters de lucht in hijst. Geen fijn idee?... In principe kan het geen kwaad, maar ik zou gewoon die beestjes lekker laten lopen.

Ja kunnen ze bijten en met de haakjes aan hun pootjes ongelukkigerwijs in de poriën van je arm of rug blijven haken. Er zijn soorten die groot en sterk zijn om dit te kunnen, echter niet als aanval of verdediging, maar om te zorgen dat ze niet van je afvallen of waaien. Voor zover bekend krijg je geen blijvende schade en zijn er geen allergische reacties tengevolge van dit gedrag.

Bronnen:
http://vroegevogels.vara.nl/Forum.35.0.htm...

Lieveheersbeestjes eten bladluizen met hun scherpe kaken, maar die kaken zijn te zwak en te klein om door onze huid heen te bijten, dus nee, ze kunnen niet bijten.

Ja hoor, hier zit het bewijs. Vorig jaar zat ik met mijn zoontje in de zandbak en opeens voelde ik een (best wel pijnlijke) prik in mijn arm en wat zat daar?? En lieveheersbeestje! Ik wist niet dat ze konden bijten en had het zeker niet geloofd tot ik het zelf ervaren had. Ze zien er ook zo lief en onschuldig uit...

lieverheersbeestjes zijn roofdieren en verslinden bladluizen door ze dood te bijten ,dus ja ze kunnen bijten,en soms doen ze dat ook maar ze zijn niet gevaarlijk en je kinderen kunnen ze gerust oppakken ,dit zou je tenslotte ook laten doen als je deze informatie niet had . De natuur zit vol met dieren die bijna allemaal een verdedigings mechanisme hebben en daar moet je niet te veel over nadenken ,een lieveheersbeestje kan geen mensen eter worden en de beet van zo'n diertje is niet pijnlijk daar zijn de kaken te klein voor.

nee prik wel maar dat zij met oranje stippen en de zwarte achtergrond

Ja ze kunnen gemeen bijten (echt met hun kaken dus)... vergeet niet dat het roofdiertjes zijn, ondanks hun 'geweldloze' imago... ze eten immers bladluizen... Ze doen het niet snel, maar voor alle dieren geldt: als je in het nauw zit, bijt je natuurlijk van je af...

die lieve beestjes bijten mijn inzien niet maar wanneer je ze wilt oppakken, dan verspreiden deze wel en vieze geur.......denk ik, net als een stinkdier, maar dan in miniatuurformaat

Ik ben eind juni gebeten. Is wel door een oranje maar dat zal niet heel veel uitmaken

Ben al vijf keer door een zwart met gele stippen lieveheersbeestje (zo groot als een speldenkopje) gebeten en drie keer een bloedvergiftiging aan overgehouden. Bij de vierde beet op het wondje sterilon spray gebruikt. (is uit de handel gehaald). Gebruikte bij de laatste beet gewoon wondspray en dit hielp ook prima.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100