Wanneer kunnen kuikens/jonge kippen die geisoleerd leven, bij de andere kippen en haan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Hangt van het ras af, maar ik zou 4 maand wachten. Toegevoegd na 1 minuut: Als ze de ruimte hebben om weg te vluchten tenminste, anders kunnen ze zelfs doodgepikt worden.

Het beste is om met gaas ertussen ze aan elkaar te laten wennen. Dus niet volledig isoleren. Doordat ze elkaar door het gaas kunnen zien, zijn het geen vreemde kippen voor elkaar en zullen ze elkaar niet gaan pikken.

Vraag bij je kippenleverancier (waar je ze vandaan hebt) hoeveel vierkante meter er per kip nodig is. Dat is per ras verschillend. Op 6 m2 kan je 3 grote kippen houden en hebben ze minder snel de neiging om elkaar te verwonden met de snavel. De zogenaamde "pik-orde". Niet voor niets worden er bij legbatterijen en in de grote legschuren, waar kippen bijna gestapeld leven, de snavels afgebrand. Gun ze de ruimte en een kipwaardig bestaan, dan kunnen ze snel bij elkaar.

Wat een merkwaardige antwoorden ? Hoe jonger hoe beter. Aan de jonge dames wordt heel snel duidelijk gemaakt wie de baas is en dat gaat zonder slachtpartijen of zo. De jonkies accepteren dat en zullen in hun latere leven nog heel vaak aftasten wat hun pikorde op dat moment is.

Hoe eerder hoe beter, vergeet niet, dat kippen zeer vreemde wezens zijn en ze soms zonder enige rede letterlijk en figuurlijk de pik hebben op een andere kip. Vreemde kippen zijn voor de oude kippen vijanden, voeropvreters, indringers en als de ren niet te groot is, dan kunnen de aangevallen kippen geen kant meer op en kunnen ze zelfs de vreemde kippen dood maken! Hoe meer ruimte er is om voor ze weg te vluchten, hoe beter het zal gaan. Wel zullen ze de eerste dagen het nachthok niet in mogen en moeten ze buiten slapen. Er wordt wel eens gezegd dat de kippen het ruiken dat het nieuwe kippen zijn en ze daarom de oude en de nieuwe kippen een luchtje geven, zodat ze allemaal het zelfde ruiken, ik heb echter hier geen ervaring mee, maar al de kippen een spuitje deodorant geven is het proberen waard.

Bronnen:
Eigen ervaring

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100