Hoe weten mijn katten dat ik moet werken of niet?

Op een normale werkdag sta ik rond 6 uur op. Mede doordat mijn katten dan aan het deurkrabben laten weten dat ik moet opstaan en dat zij honger hebben. In het weekend doen ze dat niet, maar veel later, ongeveer rond 9 uur. Het gekke is nu dat ze dit ook weten als ik bijv. zo eens een keer een vrije dag heb. Hoe kan dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Totaal giswerk hier, maar misschien heeft het te maken met patroonherkenning? Het zou kunnen dat je de avond voor een werkdag een iets andere invulling geeft dan een avond voor een vrije dag. Ga je later naar bed als je vrij bent? Het kan natuurlijk ook zijn dat ze reageren op een wekker, ik weet niet of zij aan de deur beginnen te krabben voor de wekker of pas daarna. Zoals gezegd, hierboven is maar giswerk, maar ik vind het in ieder geval een interessante vraag.

Ja, ik hou het ook op patroonherkenning. Wellicht geef je (onbewust) signalen af waardoor ze weten wat er gaande is. Een andere verklaring kan natuurlijk zijn dat ze zich toegang hebben verschaft tot je Google Calendar.

Bronnen:
http://www.goeievraag.nl/vraag/google-cale...

Kan het niet zo zijn dat je als je de volgende dag vrij bent de avond ervoor langer op blijft en de katten misschien nog een snoepje geeft of later hun eten geeft, waardoor ze ook later weer trek hebben de volgende dag? Toegevoegd op 08-05-2009 21:08:16 Of kan het ook niet zo zijn dat je zelf vaster slaapt in de ochtend als je vrij bent? Dat ze dus al eerder krabben aan je deur, maar dat je er gewoon doorheen slaapt?

Inderdaad, onbewust zal je toc een bepaald ritueel hebben als je gaat werken, dat hebben ze allang opgepakt....misschien wel zonder dat je het zelf in de gaten heb.

De katten horen goed en jij maakt al geluidjes die je zelf niet hoort, daar reageren ze op... Een andere reden kan ik niet bedenken dan dat je geluid maakt al lang voordat je opstaat, dus op het moment van wekken of zelfs al daarvoor...

Food!

ze hebben je wekker niet gehoord dus zullen ze ook weten dat je niet hoeft op te staan of dat het nog even duurt. het is een bewezen iets door mijzelf. ik heb eens op woensdag (vrije dag) de wekker niet op mijn vaste tijd gezet maar op weekend tijd, en idd kwamen ze pas toen toen ze de wekker gehoord hadden. x

volgens mij heeft het te maken met het 6e zintuig van dieren. het is eigenlijk het zelfde als ik eerder thuis kom van mijn werk weten mijn honden dit ook.

het is een kwestie van observeren . de kat[ten] zijn van je afhankellijk en kennen jou gedrag beter dan jij zelf en ze voelen dan ook instinctief hoe of wat.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100