bestaan er een -eiige tweelingen in de dierenwereld ?

dieren werpen meestal een nest , maar die zijn niet allemaal uit een eitje gekomen , maar komt het bij hun ook voor dat twee uit het nest wel uit hetzelfde eitje komen (of 3 of 4)

Weet jij het antwoord?

/2500

ja dat komt voor: Over het bestaan van eeneiige tweelingen bij dieren is weinig bekend. Er is weinig onderzoek naar gedaan. Verondersteld kan worden dat het ongeveer net zo vaak voorkomt als bij de mens. Er is één diersoort waarbij het wel is uitgezocht en dat is de koe. Eén op de tweehonderd geboortes bij een koe levert een eeneiige tweeling op. Deze twee kalveren lijken dan ook als twee druppels water op elkaar. En dan is er nog een heel speciaal geval in de dierenwereld: het negenbandgordeldier (Dasypus novemcinctus). Dit dier heeft een absoluut uniek voortplantingssysteem waarbij de bevruchte eicel zich in een vroeg stadium in vieren splitst. Hierdoor brengt dit dier altijd een eeneiige vierling ter wereld.

Bronnen:
http://www.hondenforum.nl/plaza/viewtopic....

Jazeker, je kunt in de winkel zelfs kippeneieren kopen met dubbele dooiers - als die de natuurlijke weg hadden gevolgd waren er waarschijnlijk twee kuikens uitgekomen. Ik zag ook zoiets op een duivensite, zie hier: http://www.pipa.be/artikelsnew/differentwriters/tweeling.htm Ook zie je dat het duidelijk vrij uitzonderlijk is - onderaan de pagina staat ook een foto van een kippenei met drie dooiers.

Ja dat komt voor, bij alle zoogdieren waarvan de mens er ook 1 is.

Het komt ook voor bij dieren. Een boer in Spanje ving een slang met twee koppen. Tweekoppige slangen kunnen zo’n 10 tot 20 jaar leven. Zo leefde er eentje heel zijn leven lang in een dierentuin in San Diego. Deze slang heeft 15 normale nakomelingen gekregen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100