Waarom speelt mijn kat zo graag rond een tafelpoot?

Mijn nieuwe kat is dol op spelen met papieren propjes, maar het liefste ligt hij dan bij één specifieke tafelpoot. Daar slingert hij zich dan omheen. Waarom vindt hij dit zo leuk? En waarom altijd dezelfde tafelpoot?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

katten zijn gewoontedieren, dus als die poot een keer goed bevallen is, heeft hij de neiging die steeds weer te gebruiken. verder zijn tafelpoten gewoon leuk. je kan je er omheen slingeren, er achter gaan zitten loeren, je nagels er in zetten, en ga zo maar door. niet iedere kat maakt hier gebruik van, die hebben weer andere favo spelletjes, zoals zich ruggelings onder de bank heen bewegen, of noem maar op. hoe dan ook, katten weten goed gebruik te maken van wat we ze te bieden hebben :)

Het is heel spannend. Je ziet het propje en je ziet het niet. Als je vaak met je kop heen en weer gaat lijkt het of het propje beweegt en dan pakken ze het voor het weg loopt. Het is spelen en heel spannend.

Zoals al eerder werd aangegeven is het een gedraggewoonte van het dier geworden,maar waarschijnlijk zit de geur van het dier ook meer aan die tafelpoot als aan de andere waar die niet zo vaak of helemaal niet bij speelt.Die geur is vertrouwd en dus gaat het dier dáárnaartoe om te spelen. Je zult zien dat als het dier ergens logeren gaat en een eigen kleedje meekrijgt dat hij daarop eerder gaat liggen als op een vreemd kleedje (maar het hoeft natuurlijk niet,de kans is alleen wat groter...).

Bronnen:
kattengedrag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100