Zijn katten/poezen boos als ze op je kleren piesen wanneer je weg bent?

Ik kreeg dit verteld maar ik weet niet of het waar is. Wij hebben thuis 1 poes en 1 kater die zn ballen niet meer heeft, hij vind mij (jongen) het aardigst volgensmij want mijn "schootje zit het lekkerst" maar al gooi ik mn trui op de grond NAAST DE KATTEBAK pistie als ik weg ben (snachs bijvoorveeld) er op hoe zit dat??

Weet jij het antwoord?

/2500

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je kat naast de bak plast. Namelijk: - De kat stoort zich aan de kattenbak - Onzekerheid/stress - De plaats van de kattenbak - Blaasproblemen Wat ik aan zou raden is om eerst een urine-onderzoek aan te vragen bij de dierenarts, dit is namelijk wat het blaasprobleem van mijn kat duidelijk maakte. Als het namelijk stress is, kan dat bij een kat zich uiten tot een blaasontsteking (en dus niet bacterieel) Mocht de urine-test goed uit de test komen, vraag de dierenarts dan wat je kan doen om dit nare gedrag te kunnen verhelpen. Ga in geen enkele situatie de kat straffen. Katten zijn heel hardleers van zichzelf, en het enige wat hier uit kan komen is meer stress. Toevoeging: Ga niet te lang wachten met dat onderzoek. Hoe langer het duurt, des de meer kans dat het permanent gedrag wordt.

Toegevoegd op 17 december 2020 21:34: tekst
Bronnen:
https://www.anicura.nl/kennisbank/kat/kat-...

Er kan ook een andere medische oorzaak dan een blaasonststeking spelen, bijvoorbeeld nierfalen. Altijd handig om na te lopen bij de dierenarts.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100