Wat gebeurt er met pups die niet verkocht worden en waarom zijn sommige goedkoper?

Ik was net op de site aan het kijken waar ze pups (2 rassen) verkopen. Het viel me op dat alle pups tussen de 500-600 euro kostten maar dat er eentje was voor 400 euro... Hoe kan dit?
Ook vraag ik me al heel lang af wat er gebeurt met de pups die niet verkocht worden... ooit vertelde iemand me dat ze in de fok gingen dan... die gedachte vond ik heel zielig en telkens als ik eraan denk wanneer ik een advertentie zie op fb, ... vraag ik me af wat er zou gebeuren als de pup geen baasje vindt.

Weet jij het antwoord?

/2500

De sites die jij bekijkt zijn sites van fokkers die belust zijn op geld. De levensomstandigheden van de dieren doet er weinig toe, als ze maar geld opbrengen. Een goede fokker kent de vraag en past het aanbod daar op aan, zodat er nooit pups voor een dump-prijs verkocht hoeven worden. Als je een hondje graag wil, dan moet je eerst boeken lezen over de verschillende rassen en zien welke karakters je het meest aanspreken. Daarna ga je bij de diverse rasvereniging zoeken naar de juiste fokker, eventueel met behulp van iemand die verstand van honden heeft. Het kopen bij en bekijken van advertenties van willekeurige 'fokkers', houdt de miserabele omstandigheden voor honden in stand. Je moet die sites meiden als de "pest". Als bij broodfokkers hondjes onverkoopbaar blijken te zijn, gaan ze op de schroothoop, letterlijk of figuurlijk. Figuurlijk betekent dan: voor een 'rotprijsje' weg. Of ze dan goed verzorgd zijn geweest, zijn ingeënt, een stamboom hebben die deugt???? Ik zou willen dat mensen de broodfokkers volkomen links lieten liggen, zodat ze langzaam uitsterven. Er zou dan op hondengebied een hoop minder leed zijn. En bovendien een heleboel minder bekochte nieuwe eigenaren.

Die zullen afgemaakt worden, los gezet worden, in asiels gedumpt worden, of gebruikt worden voor de volgende fok. Prijsverschillen zullen voortkomen uit rasverschil of wellicht afwijkingen binnen een worp. Een pup met afwijkingen zal goedkoper zijn dan een volledig gezonde pup. Kwestie van vraag en aanbod.

Bronnen:
https://www.hondenforum.nl/plaza/viewtopic...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100