Welk voedsel geef ik een kitten?

We hebben vandaag een door de moeder achtergelaten kitten gevonden in een nest. Het beestje is ongeveer 4 a 5 weken oud. We zitten nu een beetje met het handen in het haar, want nog nooit eerder katten opgevoed. We hebben het beestje in een doos in huis gezet met wat melk er bij. Wat kunnen we verder het beste doen qua voeding en verblijf, iemand ervaring?

Weet jij het antwoord?

/2500

Elke supermarkt en dierenspeciaalzaak heeft speciale brokjes voor kittens. Dat eten ze tot ze een maand of 3 zijn. Maar een kitten van 4 weken heeft ook nog melk nodig. Te krijgen bij de dierenarts. En als je echt niets anders hebt, geef dan gewone halfvolle melk, maar slechts een klein beetje. En voldoende schoon drinkwater.

Je kan de kitten nu ook nog kittenmelk geven, kan je kopen bij een dierenzaak. En eventueel een zuigflesje voor heel jonge kittens. (hoeft niet als het zelf al kan drinken van een schotel of bakje). Vanaf 4 weken kunnen ze vast voer gaan eten. Er komt nog meer bij kijken. Ook ontwormen moet gebeuren. En vaak ontvlooien, hoewel daar de meningen over verschillen, vanaf welke leeftijd van de kat dat kan.

Bronnen:
https://nl.wikihow.com/Kittens-verzorgen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100