kitten blijft onder bank wat moet ik doen?

Sinds vandaag heb ik een kitten alleen zit deze de laatste 3 uur alleen onder de bank. Ze heeft nog niet gegeten, gedronken. Wel heeft ze aan de kattenbak geroken maar nog geen gebruik van gemaakt. Ze moet nog wennen aan zowel het huis als aan mij. Moet ik der met rust laten of juist aandacht geven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, dat is redelijk normaal. Het beestje is waarschijnlijk nog niet op zijn gemak en heeft daar tijd voor nodig. Ik mag hopen dat het niet jonger is dan 12/14 weken, want dan heeft het beestje het nog veel, moeilijker omdat hij/zij te vroeg bij de moeder is weggehaald. Laat het met rust. Ga vooral niet proberen om het vanonder de bank vandaan te 'sleuren'. Laat maar zitten, beweeg rustig door de kamer. Zet de kattenbak in de ene hoek en het eten en water een eind verder. Als alles stil is en niemand aandacht aan het dier besteedt, komt het langzaam bij de mensen. Maar ook dan: gun het de tijd. Je kunt het dier helpen door een feromonen verstuiver in het stopcontact te pluggen. Verkrijgbaar bij de goede dierenspeciaalzaak. Die geeft de geur af van het moederdier en dat kalmeert.

Het is best normaal voor een kitten. De kitten moet nog wennen aan alles dat nieuw is daarom probeerd hij zich te verschuilen. Blijf op een lief toontje tegen hem praten je kan ook het eten naast de bank neerzetten hij krijgt vanzelf wel honger. Je moet de kitten er zelf onderuit laten komen anders voelt hij zich alleen maar meer bedreigd

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100