Waarom eet mijn kat niet?

Hallo, sinds woensdag 20-12-2017 heb ik een nieuwe kat van 2 jaar. Bij haar oude baasjes at ze alleen brokken en natvoer van Royal Canin. Deze heb ik meegekregen, maar tot heden toe heeft ze nog niks gegeten. Geen brokken maar ook geen natvoer. Is dit normaal omdat ze moet wennen of kan het zijn dat ze het niet meer lekker vind. Toen ze eraan rook leek het wel alsof ze "kokhalste". Wat kan ik het beste doen zodat ze wel wat eet/drinkt, ze heeft nu al 2 dagen niks gegeten en ik maak me zorgen uiteraard.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik heb ook eens een kat van een vorig baasje overgenomen. Bijna een week lang heeft ze niets gegeten en alleen maar achter een kast gezeten, kon haar ook niet benaderen. Ik stond op het punt om de vorige eigenaar te bellen dat hij de kat maar weer moest ophalen, toen dit opeens voorbij was en ze normaal at, zich liet aaien etc. Ik zou het dus nog even aankijken, kan inderdaad best een kwestie van gewenning zijn.

Het kan zijn dat een kat moet wennen, en daarom in een hoekje verstopt blijft zitten en niet lijkt te eten. Vaak komt zo'n kat 's nachts wel te voorschijn om te eten, zeker als het het oude vertrouwde voer is. Ik begrijp echter dat deze kat niet zit te huiveren achter de bank, maar zich al redelijk ontspannen opstelt, en niets eet, en kokhalsneigingen lijkt te hebben bij het aanbieden van eten. Ik zou hier zeker niet langer mee wachten, maar per direct met de kat naar de dierenarts gaan. Katten mogen namelijk niet vasten: bij mollige katten kan ruim een dag vasten al uitlopen op fatale leververvetting. Er is dus geen sprake van dat je dit nog aan moet kijken: meteen naar de dierenarts met deze kat. Succes!

Waarom probeer je hem niet eens uit te lokken met een (echte) veer of ander speeltje bijv een laserlampje. Hij is nu misschien te gespannen om te eten. Het is een jonge kat en heeft zoiezo veel energie wat eruit moet

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100