Kat 4 dagen vermist, wat nu?

Onze raddoll kater Buddha, van 7 maanden, is inmiddels al 4 dagen niet thuis gekomen. Dit is niks voor hem. Meestal is hij een paar uurtjes buiten op stap en komt altijd weer terug. Dan wacht hij vaak netjes voor de deur tot wij thuis zijn of open doen. Nu is er geen spoor meer van hem te bekennen. De buurtbewoners kennen hem ook allemaal en hebben hem ook niet meer gezien. Ik ben zo bang dat hij ergens opgesloten zit of mensen hem meegenomen hebben... Hebben mensen hier ervaring mee? Of tips? Bedankt alvast.

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kan contact opnemen met de Stichting Amivedi of een oproep plaatsen op de website daarvan. Ook de vermissing breder bekend maken in de buurt is aan te raden. Verder informeren bij asiels in de buurt, of misschien bij dierenartsen, of zij iets weten.

Bronnen:
https://www.amivedi.nl/

Aanmelden bij Amivedi, asiel, dierenambulance, en gemeentereiniging. Flyeren in de buurt, mensen vragen in hun schuurtje te kijken. Rondlopen rond ochtend- en avondschemering, zaklamp meenemen ivm reflecterende ogen onder de bosjes. Aanmelden bij vermiste/gevonden huisdierenpagina van jouw stad/regio op facebook. Kinderen in de buurt vragen hun ogen open te houden. Marktplaats in de gaten houden. Spiralen lopen vanuit je huis, in steeds wijdere cirkels. Succes! Hier niet van toepassing, maar voor ontsnapte binnenkatten: verspreid wat van hun kattengrit rond het huis.

Dit is mij ook gebeurd. Uiteindelijk is mijn kater ontdekt door iemand met eigen katten in de schuur! Het onmogelijke was gebeurd, Binnenkater was uit het raam gesprongen en zocht bij voordeuren naar zijn huis. Door een vriendelijke buur die hem zag zoeken in de achtertuinen gezet. Kat kende het hier niet. Wij woonden 1e verdieping, dus hij wist niet waar, kon de geur niet vinden. Hier ging veel tijd overheen, ongeveer een week dacht ik, dus geef de moed niet op. Nog een paar tips: -bij de buren , alle buren , een A4-tje in de bus gooien met feiten. Vragen of ze in hun schuur/berging willen kijken ..vaker.. dan 1 keer, een bange kat houdt zich schuil. (Vragen of zij water en iets te eten willen neer zetten, in de schuur dus) -katten lopen soms ver, dus acties niet beperken tot directe buurt! -foto van kat kopiëren en op lantarenpalen hangen -wijkkrantje advertentie -supermarkten kaartjes schrijven + ophangen op advertentiebord -alle buurtkinderen vragen op te letten -posters maken/ophangen En ten overvloede bij Amivedi en asiels informeren. Sterkte!

Je kan natuurlijk in de buurt posters ophangen. Er bestaan ook websites waar je je vermiste (huis)dier kan opgeven. Zoals:

Bronnen:
https://mijndieriszoek.dierenbescherming.n...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100