Wat kan je doen tegen oogontsteking bij een hond ?

Onze hond heeft nu al een maand last van pus uit de ogen , we zijn hiermee naar de dierenarts gegaan . we denken dat het een bacterie is omdat er licht groene pus uit zijn oog komt. Ook hebben wij al kamille thee gebruikt om het oog schoon te maken en hebben oogzalf geprobeerd van de dierenarts ( iets van 2 weken ) en we zien niet echt verbetering , zelfs verslechtering. zijn er nog alternatieven ?? we zijn nu op vakantie vlakbij zout zeewater , is het verstandig om het schoon te maken met dat ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Hallo, Misschien moet je het eens proberen met kokend water. Na het koken moet je het even laten afkoelen. Maak vervolgens het oog hier mee schoon. Zorg er voor dat je dit met schone handen doet en maak het oog van binnen naar buiten schoon. Als je dit anders om doet heb je kans dat het alleen maar erger word. Doe het minstens 4 keer op een dag. Persoonlijk zou ik het niet met zee water doen, aangezien dit water niet 100% schoon is. Ik hoop dat je hond snel beter word!

Ik heb het ook al eens meegemaakt. Wij hebben dan gewoon simpele oogdruppels voor mensen gebruikt en dat helpte. ( oogdruppels die je vrij kunt verkrijgen bij de apotheker )

Thee van Ogentroost (euphrasia) helpt vaak erg goed. 3 keer per dag de ogen mee uit spoelen. Je kunt het ook vaker doen omdat het niet schadelijk is. Ogentroost kun je bij reformwinkels of bij kruidenwinkels bestellen, een flinke theelepel 10 minuten laten trekken in kopje. Ik veronderstel dat de dierenarts gecontroleerd heeft of er geen sprake van naar binnen groeiende haren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100