Onze kater heeft bloed bij zijn ontlasting kan dit stress zijn?

Onze kater heeft 3 maanden terug een ongeluk gehad (waarschijnlijk ergens achter blijven haken met zijn poot) zijn pees is toen voor een gedeelte overgeknapt en dit moest in het verband en meneer moest de komende 5 maanden in een bench. Dit doen we ook (natuurlijk laten we hem wel vrij i.o.m dierenarts als we erbij zijn) nu heeft hij sinds de laatste 3 weken blied bij zijn ontlasting zitten... en na een DA bezoek vermoedde zei dat hij giardia had. Hier heeft hij toen panacur voor gekregen maar dit sloeg niet aan. Nu zit hij al 10 dagen op de antibiotica stomorgyl... maar nog steeds een beetje bloed bij de ontlasting....

Zou het zo kunnen zijn dat hij bloed bij zijn onglasting heeft door alle stress?? Van het leven in de bench al 3 maanden?
We hebben nog een andere kat en ze sliepen altijd samen, kan het zijn dat hij dit mist en zo gestresst is dat er bloed bij zijn onglasting zit? Of is sit geen link?

Weet jij het antwoord?

/2500

Van stress krijg je geen bloed bij de ontlasting. Wat wél zou kunnen, is dat je katje obstipatie heeft doordat hij minder in beweging is. Harde ontlasting kan aanleiding zijn tot (helder, rood) bloed bij de ontlasting. Kijk eens goed als je kat bezig is op de bak of als hij net klaar is. En blijf in contact met je dierenarts, ongeacht wat je zelf eventueel vaststelt in de kattenbak.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100