Hoe laat ik mijn kat wennen aan de nieuwe kitten en andersom?

Hoi,

Ik heb sinds gisteren een nieuwe kitten (9 weken).
In ons appartement woont een kat van 10 maanden. Het zijn beide katers.

We hebben ze meteen laten kennismaken, maar hebben er al spijt van.
De kitten zit onze kat achterna en andersom. Ze grommen, blazen, slaan en willen zelfs bijten.

Nu heb ik gelezen dat we ze in aparte ruimtes moeten zetten en dan wisselen van ruimtes en voedertijd als kennismakingsmoment gebruiken.

Het probleem is dat ons app een rechte lijn is. De slaapkamer gaat naar de gang, naar de woonkamer/keuken en dan naar buiten. Onze kat gaat steeds buiten en komt snachts bij ons liggen. De enige aparte ruimte is de badkamer, maar daar kunnen we onze kat niet opsluiten. Die wordt gek?

We weten echt niet wat we moeten doen.. iemand tips? Bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik zou de kitten niet opsluiten in de badkamer. Dat werkt sowieso al niet. Toen ik 2 kittens nam had ik ook een oudere kat. En het volgende hielp: U zet de kitten in een kamer met de deur dicht. De oudere kat zet u aan de andere kant. U gaat zelf bij de kitten zitten en dan de deur op een kierzetten (zo klein dat ze net erdoor heen kunnen kijken). En dat dan herhalen. Als u de kitten in de badkamer wilt opsluiten moet er hetvolgende staan: Een kattenbak Eet en drink bakje Een mand of deken Een speeltje

ja ik weet niet hoe je het gaat doen, maar wat ik deed is de twee op zo'n afstand houden dat ze elkaar konden zien, horen en alles maar niet konden aanraken, zodat ze gewend aan elkaar raken. dus ik weet niet misschien vastbinden (niet echt fijn). verzin zelf iets misschien hun eigen kartonnen doos ofzoo, maakt niet uit als ze elkaar maar zien, horen maar niet kunnen aanraken of achter elkaar aan kunnen rennen.

twee katers kan goed gaan maar kan ook altijd een probleem blijven aangezien ze niet uit het zelfde nest zijn gekomen ziet de ander het als een indringer. Kijk het twee maand aan en als het dan nog niet gaat zou ik afstand van 1 doen aangezien het voor beide katten veel stress geeft. had je een vrouwtje erbij genomen dan was het beter geweest. Heb je veel ruimte en kunnen ze elkaar ontlopen gaat het ook wel goed maar in een kleinere woning is het geen pretje voor ze.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100