Onze kat heeft sinds enkele dagen zweertjes om zijn mond en gedraafd zich anders. Heeft zichtbaar pijn! Ook een klein zweertje bij hoofd. Hoe kan dit?

Onze andere kater heeft al 2,5 week bloed bij zijn ontlasting en de DA Verdenkt hem van giardia (hij heeft hier ook medicatie tegen gekregen)

Maar we hebben in het verleden */- 1 jaar geleden een kat gehad die een auto-immuumziekte had.. zei had ook altijd overal zweertjes en haar gedrag is toen ook echt veranderd in heel angstig reageren op alles!

Kan het zijn dat mijn katten zijn besmet door haar? Of
Zou het beide aan giardia kunnen liggen?
Dus ook de kat met de Zweertjes?

Of is het raadzaam toch even met de kat met de zweertjes langs de DA te gaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Goed @Mariella dat je deze vraag stelt. Het ziet er naar uit dat ook deze kat besmet is geraakt, dit kan door besmette ontlasting komen. Als beide katten op dezelfde kattenbak gaan is dat dus een logisch gevolg. Bel morgenochtend gelijk even de dierenarts en vertel wat je hierboven schrijft over zweertjes, zichtbaar pijn hebben en ander/angstig gedrag vertonen. Vraag in ieder geval pijnstillers en of je niet beter nu nog voor het weekend met de katten even kan langs te komen, want je wilt niet met een zo beroerde kat het weekend in! "Katten die besmet zijn met Giardia kunnen de volgende symptomen hebben: -Braken -Diarree -Koorts en sloomheid -Slijmerige ontlasting -Bloed bij ontlasting Ook kunnen er dragers zijn van Giardia die geen symptomen hebben. Met name jonge dieren en dieren met een verminderde afweer worden ziek van Giardia. De diagnose van Giardia bij de kat De diagnose van Giardia wordt gesteld door ontlastingsonderzoek. Omdat de trophozoieten niet continu uitgescheiden worden is het het beste drie dagen ontlasting op te vangen en hierop te testen. Hierdoor wordt de kans Giardia te missen een heel stuk kleiner."(bron)

Bronnen:
https://dierenziekenhuizen.nl/katten/infec...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100