Wanneer kan je het beste een teefje laten stelleriseren?

Ik wil mijn amstaff teefje laten stelleriseren. Ze is nou pas 12weken, maar ik hoor allemaal verschillende verhalen over wanneer het je het het beste kan doen. Sommige zeggen bij de 6mnd, voor de eerste loopsheid andere zeggen weer na de eerste loopsheid.

Wat ik ook heb gehoort als je het voor de eerste loopsheid zo doen, is dat ze last van incontinentie kan krijgen en het de groei en breedte kan minderen zeker bij de rassen die wat groter en vooral breeder zijn. Maar het zou wel weer beter zijn doordat de melkliere en de kans op tumoren voor later verminderen.

Ik zou graag jullie meningen en wat jullie ervan weten horen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik laat mijn honden altijd helpen 3 maanden na de eerste loopsheid , ook op advies van de dierenarts en gaat eigelijk altijd goed .

Helaas wordt door dierenartsen het advies gegeven om vroeg te steriliseren. Volgens nieuwe inzichten, is het beter pas te steriliseren/castreren als de hond lichamelijk en geestelijk volwassen is. Een klein hond dus rond 1 jaar, een grote hond tussen de 2 en 3 jaar. Uiteraard geldt hierbij dat mocht een teef bijv. ontzettend last hebben van schijnzwanger zijn o.i.d. dat je dan wellicht een keuze maakt om dit toch eerder te doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100