kan ik mijn kat met blaasgruis wel een half maaltijdzakje vlees geven die niet speciaal voor blaasgruis is?

direct na mijn verhuizing begon mijn kat overal hele kleine beetjes te plassen. de 2e dag zat er bloed bij. natuurlijk gelijk naar de dierenarts geweest met een spuitje urine. hieruit bleek dat mijn kat blaasgruis heeft. we zijn nu een paar weken verder en de kat voelt zich erg op z'n gemak in het nieuwe huis. nu vroeg ik me af of het kwaad kan om s avonds een half maaltijdzakje van felix te geven. omdat hij dit zo lekker vindt. nu heb ik begrepen dat dat vlees voor 70% uit water bestaat dat lijkt me dan misschien juist wel goed? weet iemand hier een antwoord op?

Weet jij het antwoord?

/2500

Waarom zou je het risico nemen? Waarom zou je het doen? Doe wat het beste is voor de kat, dat is het enige dat telt , dus niet doen.

Op zich is het prima als je kat veel vocht binnenkrijgt: dat geldt voor iedere kat, maar voor gruiskatten in het bijzonder. Er speelt echter nog iets anders mee: de zuurgraad van het voer. Dieetvoer tegen gruis wordt aangezuurd, zodat zich geen nieuw gruis kan ontwikkelen. Goedkoop dieetvoer echter zit bomvol granen, wat er juist voor zorgt dat de urine minder zuur wordt. Niet doen dus! Er wordt van gruisdieet gezegd dat je het levenslang moet geven. Soms is dat zo, en soms kan je toch over op ander voer. Echter ik zou daar beduidend langer mee wachten dan enkele weken, en mocht je overstappen, geef dan natvoer van hoge kwaliteit met een hoog vleesgehalte en zo goed als geen granen. Dat vind je niet in de supermarkt, daarvoor moet je naar de dierenspeciaalzaak. Toegevoegd na 1 minuut: Excuus, het is nog vroeg: goedkoop dieetvoer moet natuurlijk zijn: goedkoop voer.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100