hoe hou je een kreeft als huisdier??

ik krijg vandaag een kreeften maar hoe moet ik die verzorgen en eten geven ze kommen in een hele grote vaas maak je daar maar geen zorgen om maar beandwoord mijn vraag alsjeblieft snel!!!!!

Toegevoegd na 1 uur:
hoe hou je een rivierkreeft als huisdier en wat eten ze

Weet jij het antwoord?

/2500

Kreeften worden bij voorkeur Detrivoren (Een detrivoor is een organisme dat leeft van dood organisch materiaal) genoemd al zijn nog steeds opportunistische omnivoren.­ Hierdoor zal de kreeft alles eten wat hij maar kan vinden, gezond voedsel of niet.­ Vandaar is het noodzakelijk dat de houder van de kreeft verantwoordelijk is voor het voeden, en op die manier de kreeft in leven te houden en hem gelukkig te houden.­ Kreeften eten voornamelijk van de bodem af, dus er moet gezorgd worden dat het voedsel voornamelijk op de bodem voor de kreeft klaar ligt.­ Eten mijn kreeften me planten op ?!­ Ze zullen zeker alle planten eruit graven en kapotmaken.­ Een goede manier om dit tegen te gaan is het slim om de kreeft eerst te laten wennen aan een kale bak( alleen zand/­grind hout en stenen) , en pas na een paar weken de planten erin te doen.­ Ze zullen dan hooguit er een keer in knippen met hun scharen maar meer niet.­ Als je een kreeft in een beplant aquarium zou doen, gaat de kreeft alles helemaal zelf inrichten en zal hij alles wat hem niet staat uit de grond trekken.­ Je kan fruit of groenten het in een glazen potje doen en het zo op de bodem krijgen.­ Het is altijd goed om de groenten en fruit even 3 minuten te laten koken om zo de slechte bacteriën eruit te halen, en het word slapjes waardoor de kreeft het makkelijker kan opeten.­ Harde groentes (wortel, aardappel, en pompoen) gaan al schimmelen in een bak voordat de kreeft het heeft aangeraakt.­ Daarvoor adviseer ik het blancheren(goed koken en daarna in koud water leggen)

Bronnen:
http://partyflock.nl/topic/1096120:Kreeft

Een kreeft als huisdier in een grote vaas is einde van de kreeft. Welke soort kreeft is het? Een van het zoete water of een uit de zee? Van koud water of tropisch? Alles wat een kreeft eet, poept hij voor een groot deel weer uit. Dus moet je een ingewikkeld systeem aanleggen om het water schoon te houden,zo als een eiwitafschuimer en een goede filter voor zoet of zout water. Telkens weer water verversen en het juiste voer geven. Soms kan je in een visrestaurant en aquarium zien met levende kreeft. Ga een kijken hoe dat werkt. Sommige viswinkels hebben ze ook. Is het kreeft uit de Noordzee, dan zal je ook het water moeten gaan koelen. Alles bij elkaar wel wat meer dan een flinke vaas.

De andere antwoorden waren al vrij duidelijk. Er zijn vele soorten kreeften. Maar ik denk dat je het wel over een aquarium-kreeft zal hebben. Enkele soorten die veel gehouden worden zijn... Cambarellus (vaak de oranje soort = CPO) Heeft een bak nodig van minimaal 20 l (kleinste soorten). Liever van minimaal 30l ( iets grotere soorten). Met water van zo'n 20 tot 26 graden. ph van 6.5 tot 9 hardheid van 8 tot 18 Een gewone aqua-filter voldoet meestal. Procambarus clarkii minimaal op 60 cm voor een koppel 80 cm. meestal is chloorloos kraanwater goed voor hen. kan op kamertemperatuur ( van 5 tot 30 graden te houden ) Procambarus Alleni Water van 16 tot 30 graden Met een ph van 6 tot 8 en een GH tussen de 2 en 20 zijn ze niet moeilijk ivm de eisen aan het water. filter wel nodig en regelmatig(er) water verversen. Kunnen gevoelig zijn voor vervuiling van het water. Kan invasief worden dus nooit uitzetten. Cherax (vele soorten ) Zo'n 100 l per koppel water is nodig. Temperatuur ongeveer 23 - 26 graden. Sommige soorten kunnen vrij goed zelfs tegen terperatuur van 13 tot 30 graden. Een ph van 6 - 8 en een GH groter dan 5 Zoals je wel ziet : Even vier soorten op een rijtje gezet. En alle vier zijn ze anders. Nu de eerste drie soorten zijn degene die je in aqua-winkels wel altijd tegenkomt. Dus zou ik denken dat het over een van deze soorten zal gaan. Verder nog belangrijk * genoeg verstopplaatsjes hebt. Twee per kreeft zijn nodig. Dus voor enkele kreeftjes heb je wel al snel vrij veel beplanting nodig om afgeschermde hoekjes te maken. * ondergrond graag stenig ( of toch minimaal enkele stenen erin zetten ) want ze eten graag algen van stenen. Bezigheidstherapie. De meeste soorten hebben ook liever een donkere kleur, want dan kunnen ze hun eten beter zien liggen. * Sommige soorten kunnen vlotjes bij vis, andere zijn minder lief. Dan kunnen er wel eens visjes verdwijnen. * Voor het eten, de meeste soorten eten gekookte groenten. Ook fruit mag. Dat mag echter niet te lang blijven liggen. ( na enkele uur eruit halen anders krijg je te veel watervervuiling ) Maar regelmatig een blad(amandelboom of zo) erin zal ook geliefd zijn. Levend voer is voor sommige ook erg leuk. Denk dan maar aan rode muggenlarven of zo. Verder zijn er doosjes met speciaal kreeften-voerder. Ik ben er ook vrij zeker van, dat ze ook dode visjes zullen opruimen. Toegevoegd na 1 minuut: beplanting nodig ~ inrichting. Buizen, kokosschelp ...

Bronnen:
http://www.aquariaveldhuis.nl/index.php?ZO...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100