Wat is de reden dat mijn kat een kuil graaft en daarna dichtmaakt als hij poept en plast?

Met zijn uitwepselen bakend hij zijn terretorium af. Waarom zou hij dan de uiwerpselen in een kuil stoppen? Dan ruik je het toch minder?

Weet jij het antwoord?

/2500

dat doen honden ook dat doen ze om de andere te laten zien dit is mijn terein.

hygiëne

Het is een heel zindelijke kat!!! Goed getraind.

sporen voor de vijand wissen..best slim van ze

Als katten in een groep leven kan alleen de baas het zich permitteren zijn ontlasting niet op te ruimen, andere katten moeten het opruimen anders krijgen ze ruzie met de dominante kat. Jouw kat ziet je toch kennelijk als de baas.

er zijn twee mogeljkheden: het kan zijn dat je kat een timide exemplaar is, die liever niet de aandacht op zich vestigt. mogelijkheid twee is dat jij vanuit je huis ziet dat de kat alles begraaft, maar dat hij het twee tuinen verderop wel open en bloot laat liggen. katten markeren namelijk alleen aan de randen van hun territorium, zie het als grenspaaltjes. in het hart van hun territorium begraven ze hun ontlasting wel degelijk.

Nee, ze doen dat juist om hun woonplek (aanwezigheid) te verbergen... Het gaat dan om minder dominante katten. Dominante katten sproeien wel om hun territorium af te bakenen...en graven vaak hun drolletjes ook niet onder... Dan zie je een polletje planten met daarop keurig een drol gedrapeerd... Jouw kat is dus niet erg dominant.

ze doen dit omdat het hun gebied is maar vooral voor de hygienne... het zijn best wel propere dieren...honden bedekken hun ontlasting ook door met de achterpoten zand of waar het ook is de ontlasting proberen te verstoppen...alleen ja dat lukt niet altijd bij ze zoals bij een kat

Bronnen:
eigen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100